Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, atac dur la Dragnea şi Tăriceanu: 'Nu în numele Parlamentului României'

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

USR a anunţat marţi că refuză să accepte ca numele Parlamentului României să fie târât într-o luptă pentru apărarea intereselor personale ale lui Dragnea şi Tăriceanu, delimitându-se astfel de declaraţia comună a celor doi, potrivit căreia Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul Departamentului de Stat al SUA referitor la dezbaterea privind reforma Justiţiei.

USR arată că este inadmisibil ca Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu să publice comunicate oficiale în numele Parlamentului României pentru a răspunde comunicatului de luni al Departamentului de Stat al Statelor Unite cu privire la modificarea legilor justiţiei, explicând că, dacă cei doi lideri PSD-ALDE vor să le transmită un răspuns partenerilor strategici ai României, sunt liberi să-şi exprime poziţiile politice particulare prin comunicate în nume personal.

„Domnii Dragnea şi Tăriceanu confundă Parlamentul cu propriile partide şi se substituie instituţiei. Nu au dreptul să vorbească în numele întregului Parlament. De fapt, cei doi domni ar trebui să îşi dea demisia de la conducerea celor două Camere, după avertismentele dure pe care partenerii strategici ai României le-au dat în ultima perioadă în legătură cu statul de drept şi justiţia. Este o dovadă în plus că persoanele cu probleme penale chiar nu au ce căuta în funcţii publice pentru că periclitează prin interese personale meschine viitorul României şi al cetăţenilor ei”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, potrivit unui comunicat de presă transmis de partid. Liderul USR adaugă că ”domnii Dragnea şi Tăriceanu dau dovada supremă că au capturat instituţiile statului şi le folosesc în scopuri personale”.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au dat publicităţii un comunicat în care susţin că ”Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiţiei”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.