Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, atac VIRULENT la adresa PNL: V-au mințit! Guvernul este ultra birocratic și obtuz

www.facebook.com/Claudiu Nasui
USR birocratie

Deputatul USR, Claudiu Năsui, îi atacă pe cei de la PNL, după ce liberalii au atacat la CCR legea privind debirocratizarea. Năsui consideră că PNL a mințit atunci când au promis debirocratizare, iar Guvernul Orban se dovedește ”ultra birocratic și obtuz”.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 51: Cîțuleeee! Dorm toți...?

”PNL susține birocrația

Guvernul Orban atacă la CCR proiectul de debirocratizare de înființare de noi firme. Birocrația vine ușor și pleacă greu. Foarte greu.

Mai țineți minte când a trecut proiectul USR de debirocratizare a înființării de firme noi?

V-ați bucurat că puteți întreprinde fără să mai cereți acordul tuturor vecinilor când nu desfășurați activitate la sediu?

V-ați bucurat că putem să ne înființăm mai mult de o firmă în care să fim asociat unic, precum în alte țări europene? Și că nu mai e nevoie să chemăm o rudă să-i dăm o acțiune pentru a înființa o a 2-a firmă?

Ei bine PNL tocmai l-a atacat la CCR. Asta după ce l-a întors în parlament și a încercat să-l întârzie și acolo cât poate. Acum îl mai întârzie încă câteva luni prin atacul la CCR.

Știu că mulți oameni au votat PNL pentru că au crezut că susține mediul de afaceri și debirocratizarea. V-au mințit. Au făcut tot posibilul pentru a întârzia chiar și o debirocratizare minimă a mediului privat.

Ce articole din Constituție crede PNL-ul domnului Orban că încalcă proiectul?

1) Articolul 45 din Constituție „Libertatea economică”

Da, ați citit bine. Conform gândirii PNL, suntem mai liberi economic acum, când nu avem voie să deschidem un al 2-lea SRL ca acționari unici, și trebuie să mai luăm o rudă în acționariat ca să înființăm totuși alte firme, decât dacă am avea voie să înființăm câte SRL-uri dorim, precum în alte țări.

Tot conform gândirii PNL, suntem mai „liberi economic” atunci când trebuie să cerem permisiunea vecinilor ca să ne deschidem o firmă la noi acasă, fără să desfășurăm activitate acolo.

2) Articolul 148 „Integrarea în Uniunea Europeană”

Chiar dacă n-ar exista astfel de prevederi în nicio țară din Uniunea Europeană, în alte țări din Uniunea Europeană îți faci firma pe internet în câteva ore. Cumva dacă și românii ar avea aceleași drepturi, nu ne-am mai integra în Uniunea Europeană?

Nu e prima dată când PNL invocă Uniunea Europeană pentru a susține birocrație. De multe ori birocrația de care suferim este făcută de propriul nostru stat, nu de cei de la Bruxelles.

3) Articolul 135 „Economia”

L-am lăsat la final pentru că e cireașa de pe tort. Articolul din constituție spune literalmente: „Economia României este economie de piață, bazată pe libera inițiativă și concurență”. Doar PNL putea să folosească textul ăsta pentru a restrângem dreptul românilor de a întreprinde ușor.

În final, toată sesizarea ne arată cum gândește PNL în parlament și în guvern. Nu minciunile electorale că ar susține mediul privat, ci realitatea.

Nu scriu acest text ca să mă lamentez. PNL nu poate împiedica această lege confirmată ca voință a parlamentului de două ori. Ce poate face însă PNL este să întârzie cât poate adoptarea ei.

Din sesizarea lor, vedem cum gândește PNL-ul adevărat și profund. Ultra birocratic și obtuz. Pentru PNL românii sunt efectiv niște infractori care trebuie ținuți cât mai departe de a fi proprietari de întreprinderi. Nu de alta dar, conform PNL, să fii întreprinzător înseamnă că faci evaziune. Pe raționamentul ăsta, de ce ne mai lasă să mai avem firme de fel?

Apoi ne mirăm de ce alții au economii puternice care se dezvoltă, iar la noi pleacă românii pe capete să muncească în alte părți. Chiar și parlamentari PNL se miră că noi exportăm materie primă, dar importăm produse finite.

Cel mai trist este că sunt unii oameni care au votat PNL crezând că există ceva liberal în acel partid. Nu de alta, dar PNL zice public că susține mediul de afaceri și debirocratizarea. Nu este așa. PNL își folosește toată influența politică pentru a susține birocrația cea mai aberantă.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.