Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR: Blocajul achiziționării corvetelor servește direct intereselor Rusiei

usr uniunea salvati romania

USR susține că blocajul generat de licitația pentru corvete, simultan cu atacul la șeful Armatei, nu face decât să destabilizeze flancul de est al NATO și servește direct intereselor Rusiei, care luptă pentru controlul în Marea Neagră.

”Uniunea Salvați România transmite că noul scandal legat de licitația pentru corvete inițiată de Ministerul Apărării demonstrează că PSD și Dragnea nu sunt în stare să finalizeze fără suspiciuni de corupție nici un contract, nici măcăr cele mai importante care vizează Armata Română. Acest blocaj, simultan cu atacul la șeful Armatei, nu face decât să destabilizeze flancul de est al NATO și servește direct intereselor Rusiei, care luptă pentru controlul în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit lui Bogdan Rodeanu, vicepreședinte al Comisie de apărare din Camera Deputaților, programul de înzestrare al Armatei este o prioritate națională și internațională.

"PSD-ul lui Dragnea trebuie să înţeleagă că programul de înzestrare al Armatei nu este un obiectiv în cartea de colorat numită „Program de guvernare”, ci o prioritate naţională şi internaţională pentru că ne-am asumat rolul de a contribui la apărarea granițelor NATO şi UE", avertizează deputatul USR Bogdan Rodeanu.

USR subliniază că angajamentul României pe flancul estic al Europei şi în bazinul Mării Negre este un interes naţional care nu trebuie să aibă nicio legătură cu ”jocurile politice de Teleorman”, mai ales în condițiile în care Rusia lui Putin amenință public cu represalii pentru scutul de apărare de la Deveselu.

”Dacă am ajuns în stadiul în care acest lucru trebuie întărit de Parchetul Militar, ca să înțeleagă Liviu Dragnea, atunci aşa să fie. Angajații din Ministerul Apărării care au sesizat Parchetul Militar cu privire la această licitație pe care Dragnea încerca să o anuleze și-au făcut datoria. Dosarul privind achiziția corvetelor a ajuns la Parchetul Militar, la procurori care nu pot fi controlaţi sau manipulaţi politic. A ajuns acolo unde nu îi convine PSD-ului şi în locul de care îi e frică lui Dragnea. Pe masa Justiţiei Militare. Dragnea va afla ce înseamnă interesul național și jurământul respectat faţă de ţară”, se arată în finalul comunicatului USR.

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, l-a informat pe ministrul Gabriel Leș că a sesizat Parchetul Militar al Curții Militare de Apel, întrucât sunt suspiciuni privind derularea legală a procedurii de achiziție a corvetelor, achiziția fiind și suspendată până la soluționarea dosarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.