Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR CALCĂ pedala după decizia CCR pe buget și cere anticipate: E o perioadă de INCERTITUDINE guvernamentală

sigla partidului
USR sigla

USR cere alegeri anticipate după ce CCR a decis să angajarea răspunderii pe buget e constituțională. Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, miercuri, după deciziile Curţii Constituţionale, că este o perioadă de "incertitudine guvernamentală" şi de aceea este nevoie de alegeri anticipate.

"Aşteptăm să vedem motivările Curţii Constituţionale şi o să ne pronunţăm instituţional. (...) Legat de decizia pe buget, a fost atacat conflictul constituţional şi Curtea a spus că poate să-şi asume răspunderea pe buget orice Guvern. Asumarea răspunderii este un instrument constituţional, este prevăzut în Constituţie. Dacă PSD nu vroia să treacă bugetul, putea să atace bugetul la CCR. Nu a atacat bugetul, ci procedura asumării", a declarat Moşteanu pentru AGERPRES.

Citește și: Ministrul Grindă a trimis corpul de control la primăria care l-a AMENDAT pentru casa sa și a SUSPENDAT plățile de la Ministerul Dezvoltării

El a spus că în cazul Ordonanţei de urgenţă privind Codul administrativ, judecătorii CCR au stat cinci luni până au dat decizia.

"Judecătorii CCR spun acum că e în regulă OUG privind Codul administrativ, care are efecte catastrofale în administraţie. (...) CCR consideră că sunt legale pensiile speciale pentru aleşii locali", a adăugat Moşteanu.

În privinţa deciziei CCR în cazul modificărilor la OUG 114/2018, Moşteanu a spus că aceasta a fost emisă de Guvernul PSD fără nicio consultare şi reprezintă o "problemă reală" a economiei.

"În privinţa OUG 114, este o diferenţă, acolo a fost atacat proiectul de lege. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu modificările la OUG 114. OUG 114 este o problemă reală mare a economiei. Ne aducem aminte că a fost dată fără niciun fel de consultare de Vâlcov şi Dragnea. Guvernul Orban a încercat să repare. (...) După ce a fost atacată la CCR, Guvernul Orban a dat o Ordonanţă de urgenţă care a fost respinsă la Senat şi urmează săptămâna viitoare să vedem ce se întâmplă la Cameră", a adăugat deputatul USR.

Ionuţ Moşteanu a subliniat că este o perioadă de "incertitudine guvernamentală".

"Evident că suntem într-o perioadă de incertitudine guvernamentală. Guvernul Orban a apelat la aceste proceduri pentru că, aşa cum ştim, PSD deţine majoritatea în Parlament, iar Guvernul a încercat o cale să ocolească această majoritate din Parlament. Aceste încercări s-au lovit de deciziile CCR sau în Parlament, de aceea avem nevoie de alegeri anticipate" a spus Moşteanu.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins miercuri cererea preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor privind conflictul juridic dintre Guvern şi Parlament pe tema adoptării bugetelor de stat şi asigurărilor sociale de stat.

CCR a admis obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de PSD în legătură cu angajarea de către Guvern a răspunderii pe modificarea OUG 114/2018, care priveşte unele măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.