Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, cerință pentru Guvern. Moldova este în centrul atenției

rador.ro
republica moldova ue

Parlamentarii Uniunii Salvaţi România (USR) din judeţele Moldovei solicită Guvernului ca 25% din următorul buget de investiţii pentru marea infrastructură să fie alocat pentru Moldova, în concordanţă cu numărul populaţiei, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de USR.

Citește și: Zi decisivă la CCR, românii cu credite așteaptă cu sufletul la gură

Senatorii şi deputaţii USR consideră că "regiunea Moldovei a fost văduvită de către guvernele de la Bucureşti de investiţii serioase în infrastructură ceea ce a dus la o ruptură şi mai accentuată între nivelul de trai de aici şi din restul ţării, în special Transilvania şi Bucureşti". Totodată, ei susţin că, "deşi ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând şi exodul forţei de muncă şi depopularea localităţilor regiunii", arătând că "este momentul să se pună stop acestor politici păguboase ale Centrului".

"Nu cerem altceva decât ceea ce ni se cuvine. În anii trecuţi, diferenţele alocărilor bugetare între Moldova, Transilvania şi Bucureşti-Ilfov au fost imense. Sub cinci procente pentru marea infrastructură au fost direcţionate aici, în vreme ce Ardealul, spre exemplu, a primit aproape 80 la sută. Este necesar ca şi Moldova să se dezvolte pentru ca România să funcţioneze unitar, nu cu mai multe viteze", a declarat deputatul USR de Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, care este şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

De altfel, parlamentarii USR fac un apel la unitate pentru regiunea Moldovei şi cer sprijinul tuturor membrilor Parlamentului care provin din această zonă .

"A venit momentul să dăm un semnal de unitate pentru Moldova: toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să lucrăm pentru dezvoltarea regiunii noastre. Personal, voi lupta în continuare ca să arăt importanţa realizării de investiţii în Moldova, primul loc fiind ocupat, fără echivoc, de Autostrada Iaşi - Târgu Mureş. Ieri (n.r.- marţi), la solicitarea mea, a fost audiat ministrul fondurilor europene în Comisia pentru Afaceri Europene şi i-am pus în vedere faptul că este foarte important ca din fondurile europene primite post-pandemie să fie alocaţi bani şi pentru Autostrăzile A8 şi A7. Aştept rezultate", a afirmat deputatul USR de Neamţ, Iulian Bulai.

Demersul este susţinut şi de deputatul USR de Iaşi, Cosette Chichirău, de deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, de deputatul USR de Galaţi Bogdan Rodeanu, de senatorul USR de Iaşi Dan Lungu şi de deputatul de Suceava Nicolae-Daniel Popescu.

De altfel, parlamentarii USR susţin că vor demara o campanie on-line de strângere de semnături de la cetăţenii din judeţele Moldovei pentru susţinerea iniţiativei prin care 25% din banii de investiţii pentru infrastructură să revină regiunii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.