Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR confundă propria iniţiativă 'Fără penali' cu referendumul lui Iohannis: 'USR a cerut de doi ani de zile acest referendum'

fara penali usr

USR a cerut de doi ani referendumul pe Justiţie şi va fi primul partid care va pune umărul "să iasă treaba bine", a declarat, miercuri, deputatul Ionuţ Moşteanu. Acesta vorbeşte însă de semnăturile strânse de USR în campania "Fără penali în funcţii publice", cu scopul de modificare a Constituţiei, în vreme ce un eventual referendum convocat de Klaus Iohannis ar fi unul consultativ, fără efecte juridice.

CITEȘTE ȘI: Primul lucru făcut dimineaţa: Ce obiceiuri matinale au oamenii de succes

"USR a cerut de doi ani de zile acest referendum pe Justiţie. Vrem să auzim, să ştim dacă românii vor să se continue lupta anticorupţie pe care noi o susţinem. Avem un milion de semnături deja strânse în campania 'Fără penali în funcţii publice' şi asta nu e puţin lucru. Sunt foarte mulţi oameni, foarte mulţi români care vor să pună umărul şi să facă activ campania pentru acest referendum. Cred că este un moment al adevărului, un moment în care românii pot spune actualilor guvernanţi: domnilor, aţi câştigat puterea politică pentru a creşte ţara, pentru a creşte economia, nu pentru a schimba legile Justiţiei ca să scăpaţi de puşcărie. Şi o să fim, dacă pot să spun, cu siguranţă, primii care să punem umărul să iasă treaba bine", a afirmat Moşteanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. În opinia sa, PSD este "un accident al democraţiei".

Deputatul USR a spus că preşedintele lucrează la detalii privind organizarea acestui referendum, iar, în cazul în care acesta va convoca consultări, reprezentanţii USR vor fi prezenţi.

CITEȘTE ȘI: Ai o memorie slabă şi te concentrezi greu? Renunţă la aceste obiceiuri zilnice!

"Cred că preşedintele Iohannis lucrează la mici lucruri de detalii, împreună cu consilierii dânsului. Aşteptăm să ne întâlnim şi cu dânsul şi cu consilierii dânsului. Dacă o să ne cheme, o să venim cu plăcere. Avem şi noi, juriştii noştri au lucrat, avem nişte propuneri şi cu siguranţă va ieşi ceva bun din povestea asta, un răspuns, cum spuneam, al românilor, care să pună România pe direcţia corectă, o direcţie europeană, să avem o ţară care să nu mai fie condusă de penali în funcţii publice. Cu siguranţă, va fi un lucru foarte bun pentru ţară dacă cât mai mulţi români vor veni să-şi exprime dorinţa în ceea ce priveşte această curăţare a clasei politice şi această continuare a luptei anticorupţie", a adăugat Ionuţ Moşteanu.

În opinia sa, cu siguranţă se va realiza prezenţa necesară la referendum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.