Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, despre proiectul legii pensiilor speciale: Este atacabilă din nou la Curtea Constituţională

seidler

Proiectul legii pensiilor speciale, votat luni de deputaţii din comisiile de specialitate, nu este o reformă a pensiilor speciale, ci este o lege de salvare a acestora, atacabilă din nou la Curtea Constituţională, susține deputatul USR Cristian Seidler, vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.

„După ce lui Rareş Bogdan i-a luat câţiva ani să numere cele 30 de zile până al eliminarea pensiilor speciale, staţi să vedeţi cât îi va lua să numere până la 40 de ani, deşi nici peste 40 de ani, conform acestei legi, România nu va scăpa de pensii speciale. Şi peste 40 de ani vom avea oameni care se vor pensiona mai repede şi pe o modalitate de calcul preferenţială, ca să le iasă pensia mai mare. Legea de acum nu este o reformă a pensiilor speciale, este o lege de salvare a pensiilor speciale, acum îmbunătăţită, pentru că, deşi Curtea Constituţională a avut nişte critici de constituţionalitate, ceea ce coaliţia a modificat la Senat şi astăzi la Camera Deputaţilor, treceţi dincolo de ceea ce a cerut Curtea Constituţională. De fapt aceste elemente fac ca legea, în noua ei formă, să fie încă o dată atacabilă la Curtea Constituţională, dându-i acesteia şansa să trimită încă o dată înapoi în Parlament", a declarat Seidler într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament, notează Agerpres.

Potrivit acestuia, „niciunde Curtea Constituţională nu a cerut ca suporturile nepermanente să fie reincluse în baza de calcul, niciunde Curtea Constituţională nu a cerut să crească la 80% din baza de calcul pensia specială a auxiliarilor din justiţie".

Seidler: Această lege e un scuipat pe obrazul nu doar a pensionarilor de astăzi, ci şi a copiilor

„Acestea sunt elemente adăugate în plus de coaliţia PSD şi PNL, pentru că ei doresc să păstreze pensiile speciale. Punct. Despre asta e această lege, e un scuipat pe obrazul nu doar a pensionarilor de astăzi, ci şi a copiilor de astăzi, pentru că, atunci când ei vor ajunge să aibă 40 de ani, vor plăti din munca lor pensii speciale pentru că aşa a decis astăzi Parlamentul", a transmis deputatul USR.

El a menţionat că există o Curte Constituţională în care pensiile speciale au majoritate, pentru că PSD şi PNL şi-au trimis acolo oamenii speciali, oameni de partid.

Cristian Seidler susţine că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care are o pensie de 19.800 de lei, va pierde, dacă această lege intră în vigoare, 1.400 de lei.

„Dacă asta înseamnă eliminarea inechităţilor, dacă asta înseamnă aducerea tuturor pensiilor speciale la principiile contributivităţii, atunci înseamnă că aceşti oameni trăiesc într-un univers paralel, pentru că în România pensia reală este de uşor peste 2.000 de lei. Aşa văd ei echitatea", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.