Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, din nou în rolul lui Grinch: Se cere renunțarea la iluminatul de sărbători în municipiul Constanța

grinch

Reprezentanţii USR Constanţa îi solicită primarului liberal Vergil Chiţac anularea procedurii prin care Primăria Constanţa intenţionează să plătească 1 milion de euro pentru iluminatul festiv în perioada sărbătorilor de iarnă din acest an.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de USR, o astfel de achiziţie este "complet imorală" şi dovedeşte o "iresponsabilitate gravă a administraţiei locale PNL", în contextul actualei crize sanitare şi pandemiei de COVID-19.

"USR solicită anularea urgentă a procedurii prin care Vergil Chiţac, primarul PNL al Constanţei, urmează să cheltuie un milion de euro pe beculeţe de sărbători, în plin val patru al pandemiei de COVID-19. În condiţiile actuale, risipa unui milion de euro din banii constănţenilor pentru realizarea unei astfel de achiziţii este complet imorală şi dovedeşte o iresponsabilitate gravă a administraţiei locale PNL", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, municipalitatea vrea să cheltuiască din bugetul local 1 milion de euro pentru iluminat festiv, după ce Guvernul a alocat de la bugetul de stat 4 milioane de euro drept ajutor pentru subvenţionarea căldurii în Constanţa.

"Spitalele din Constanţa au o dotare extrem de precară şi au rezistat cu greu impactului dur al valurilor succesive de COVID-19. Primăria Constanţa a primit recent un ajutor de 4 milioane de euro de la bugetul de stat, pentru a acoperi costurile încălzirii din această iarnă, în condiţiile scumpirilor mari înregistrate la gaze şi energie. În plus, zilele trecute, primarul Chiţac lansa în dezbatere publică un proiect prin care doreşte să impună o taxă de 50 de lei/persoană pe an pentru întreţinerea spaţiilor verzi din oraş, admiţând prin urmare lipsa banilor pentru astfel de servicii, pe care Primăria ar trebui să le asigure din fonduri proprii sau din resurse atrase de la investitori", se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii USR Constanţa îi solicită primarului Chiţac să anuleze de urgenţă achiziţia de 1 milion de euro pentru iluminatul festiv şi să folosească bugetul primăriei pentru rezolvarea "adevăratelor probleme ale oraşului", menţionând totodată că acesta îşi contrazice declaraţiile pe care le-a făcut anul trecut.

"Primarul Chiţac este ferm decis să facă această achiziţie, contrazicându-şi astfel propriile declaraţii făcute anul trecut, când spunea că nu va cheltui un milion de euro pentru decoraţiuni de Crăciun, deoarece în spitalele din Constanţa nu sunt paturi, nici personal medical, nici măşti şi mănuşi suficiente, iar şcolile, terenurile de sport şi parcurile oraşului ar fi arătat altfel dacă bugetul primăriei ar fi fost gestionat mai bine", reiese din comunicatul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.