DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

USR face noi precizări despre femeia care poate duce la RUPEREA partidului: 'A fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri'

Facebook
Olimpia Ardelean

Reprezentanţii USR precizează că Olimpia Ardelean a fost exclusă din partid din cauză că a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri şi pentru o poziţie publică ce a afectat imaginea USR în campanie. "Olimpia Ardelean nu a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la iniţiativa Fără Penali", spun aceştia.

USR a transmis, joi seară, o serie de clarificări despre excluderea Olimpiei Ardelean, arătând că, în şedinţa de miercuri seara a Biroului Naţional, pe lângă alte puncte legate de organizarea partidului s-au discutat şi sesizările unor membri la adresa Olimpiei Ardelean, care a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri şi pentru o poziţie publică ce a afectat imaginea USR în campanie.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

"Biroul Naţional a decis cu majoritate de voturi excluderea ei pentru încălcarea articolului 13 din Statutul USR care prevede că membrii au obligaţia să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR şi să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi", arată reprezentanţii USR.

Conform sursei citate, în 2018, Olimpia Ardelean şi alţi colegi din ţară au verificat listele cu semnături de susţinere ale iniţiativei Fără Penali şi acolo unde au semnalat probleme au fost eliminate imediat din dosare listele respective.

Citește și: Rareş Bogdan intervine în scandalul momentului: O duduie ignorantă, o persoană care face din xenofobie un titlu de glorie

"A fost prima campanie de acest fel pentru USR şi membrii noştri au fost extrem de riguroşi în respectarea regulilor. Olimpia Ardelean NU a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la iniţiativa Fără Penali, ci pentru motivele mai sus menţionate. USR are mecanisme interne funcţionale, orice membru poate contesta decizia la Comisia de Arbitraj", mai arată reprezentanţii USR.

Oli Ardelean reclamă că a fost exclusă miercuri seară din USR Ilfov după o postare referitoare la amplasarea de banere fara autorizaţie în precampanie şi în care amintea şi de reacţia partidului după scandalul semnăturilor false strânse în campania ”Fără penali”, spunând că liderul Dan Barna a „minimizat” acest caz.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’

”Ieri seară, într-o adevărată execuţie, o majoritate din Biroul Naţional USR, toţi din echipă Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta.

Deşi am spus adevărul. Deşi am încercat mult timp să rezolv intern. Le-am cerut să amâne până se judecă sesizarea făcut de mine din august 2018 împotrivă angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania Fără penali şi care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile şi le scoteam din dosare, a ţipat la mine să ies de acolo, să las falsurile să le trimitem la primarii că poate le acceptă. Am ţipat şi eu la el, da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o ţara coruptă cu incompetenţi în administraţie. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv să trimită falsuri la primarii. Barna a refuzat atunci să analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut să îmi spună dacă au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au raspuns”, relatează Ardelean.

Citește și: Bubuie USR-ul, după execuția făcută noaptea: Mii de semnături false, aduse de o firmă angajată de un apropiat al lui Barna

Ea spune că a cerut să se judece acea speţă împreună cu una nouă de acum în care a fost acuzată că a prejudiciat imaginea partidului scriind că Barna a minimizat problemă semnăturilor false de la fără penali. Scriind practic un fapt real rău făcut de USR + Barna.

”Au ignorat cererea mea de amânare până poate fi judecată şi speţa cu privire la Necula.M-au exclus pe mine în timp ce acel individ este încă angajatul lor. În fine. O mizerie”, scrie fostă membră a USR Ilfov.

Citește și: Gheorghe Dincă cere bani pentru a acorda interviuri- Despre ce sumă este vorba

Postarea care i-a atras excluderea lui Oli Ardelean, este o postare din 8 noiembrie, în care această afirmă că jumătate din Biroul Judeţean USR Ilfov a spus că ”e OK dacă un membru preşedinte de filială locală (Buftea, Adrian Ciobanu îl cheamă, voia să fie şi primar) a montat banere fără autorizaţie în precampanie, că nu e ceva ilegal, că a fost o "greşeală" făcută cu "bune intenţii"”.

Ea acuza că Ciobanu a făcut acest lucru deşi i s-a transmis, aşa cum li s-a spus tuturor în toate filialele locale să nu monteze banere fără autorizaţie şi că întrebat de preşedintele filialei dacă a avut autorizaţie, a spus că are deşi nu avea.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

”Dar e ok pentru unii să păstrăm că membru un astfel de individ. Şi eu duminică ar trebui să votez USR? Când ştiu că Barna a făcut la fel cu semnăturile false de la fără penali cumpărate printr-o firmă de promoteri de USR (vreo 20k la număr din alea 1 milion) pe care angajatul lui din secretariatul general, Ciprian Necula, voia să le trimită la primarii? De a trebuit să fac super scandal la sediul USR? Şi Barna a minimizat totul încercând să dea vina pe mine, că am o vendetă personala”, afirma Ardelan într-un text postat cu două zile înaintea primului ţur al alegerilor prezidenţiale.

În 2018, Oli Ardelean a semnalat nereguli în listele de semnături strânse de promoteri în campania Fără Penali, ea insăşi identificând câteva sute de astfel de semnături la nivelul judeţului Ilfov. Ea relata atunci că i-a semnalat această situaţie liderului partidului Dan Barna.

Citește și: Rareş Bogdan intervine în scandalul momentului: O duduie ignorantă, o persoană care face din xenofobie un titlu de glorie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.