Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îi cere lui Orban să dea OUG de anulare a pensiilor speciale pentru foştii primari

Ionuț Moșteanu

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu i-a cerut, joi, premierului Ludovic Orban să aibă în vedere ce se întâmplă cu Ordonanţa 57/2019 şi, în zilele care au rămas până la finalul anului, să dea ordonanţă de urgenţă prin care să abroge articolul prin care sunt acordate pensii speciale foştilor primari.

"Îi cer Guvernului Orban să se uite ce se întâmplă cu Ordonanţa 57/2019 şi dacă este nevoie, în zilele care au rămas până la finalul anului, să dea ordonanţă de urgenţă prin care să abroge articolul care dă pensii speciale foştilor primari. (...) În toată agitaţia de la Parlament şi de la Guvern, cu asumări de răspundere, cu legea bugetului, sunt foarte multe proiecte care ţin agenda politică ocupată, este un subiect peste care s-a aşternut o linişte de ne ţiuie urechile: Ordonanţa de Guvern 57/2019 privind Codul administrativ, ordonanţă atacată de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, însă care produce efecte de la începutul lui iulie. Această ordonanţă, printre altele, acordă şi dreptul la pensii speciale pentru foşti primari, foşti viceprimari, foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene", a spus Moşteanu la Palatul Parlamentului.

Citește și: PSD nu-l iartă pe Ludovic Orban: Guvernul pierde 3 miliarde de lei la alba-neagra cu acciza la carburant

El a adăugat că foştii primari au început deja să trimită către primării notificări şi toate actele cerute de ordonanţă pentru a li se calcula această pensie specială, pe care urmează să o primească de la 1 ianuarie 2020.

"Mai sunt 19 zile până la finalul anului, nu cred că o să se mai întâmple nimic la CCR, prevederea e în vigoare şi ne vom trezi de la 1 ianuarie cu o nouă categorie de beneficiari de pensii speciale", a menţionat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.