Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îl demască pe bugetarul de LUX care propune introducerea unei noi taxe pentru cetățeni

Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată cum directorul Institutului pentru Cercetarea Calității Vieții, Cătălin Zamfir, încasează, împreună cu soția, aproape 10.000 de euro pe lună de la stat, însă este primul șef de instituție care propune introducerea unei noi taxe pentru cetățeni, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 45: Masca Orban!

”Institutul de cercetare a „calității vieții” vrea să ne impună noi impozite în numele solidarității.

Scriam ieri despre conducătorul institutului de cercetare a „calității vieții”, un domn care primește pensie specială și alte venituri de la stat însumând 20.558 lei pe lună, soția dânsului primind 17.000 de lei pe lună tot de la stat. Dar haideți să ne uităm mai aproape la această instituție în sine.

În primul rând, dacă nu știați că statul român are un institut de cercetare a calității vieții, stați liniștiți, este în regulă. Între miile de agenții ale statului e chiar normal să nu le știm pe toate.

Cum a apărut institutul?

Institutul este o reminiscență a comunismului. A fost înființat chiar de către Ion Iliescu în ianuarie 1990 (decretul 10/1990) pe baza fostului institut central de cercetări economice. Un institut plin de economiști comuniști care se ocupau de planificarea centrală a economiei Republicii Socialiste România. Adică a acelei economii în care nu se mai găsea hârtie igienică, alimente de bază, care aveau cozi de la 5 dimineața în fața magazinelor, etc. Acest institut trebuia desființat complet după revoluție, dar securiștii din conducerea lui aveau influență suficient de mare cât să nu fie atinși. Așa că i-au schimbat numele și a rămas totul la fel. Pe principiu „reformăm, dar să nu schimbăm nimic”. Asta de 30 de ani.

Cu cât finanțăm institutul de cercetare a „calității vieții”?

Cercetarea „calității vieții” costă. Și încă nu puțin. Haideți să ne uităm și pe bugetul acestui institut finanțat din banii contribuabililor.

Institutul nu o duce rău deloc din punctul de vedere al finanțării. În 2019, institutul de cercetare a „calității vieții” a cheltuit 5.7 milioane de lei, o sumă în creștere cu 29% față de acum 4 ani. Cele mai importante cheltuieli ale sale sunt, evident, salariile. Tot în ultimii 4 ani, cheltuielile de personal din institutul de cercetare a „calității vieții” au crescut cu 53%. Au crescut mai mult decât toate celelalte cheltuieli și au ajuns să reprezinte, țineți-vă bine, 92% din totalul cheltuielilor. Da, 92% din cheltuielile acestui institut sunt cheltuieli de personal. Cei 64 de angajați ai institutului primesc un salariu mediu de 6.805 lei/lună.

Acum poate înțelegem de ce acest institut pe care îl finanțăm prin taxele și impozitele noastre cere impozite în plus, dar să rămână cheltuielile statului la fel. Pentru că va fi de ales: fie strâng ei cureaua, fie o strângem noi, iar ei vor să o strângem noi.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.