Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR lansează un atac violent la CCR după decizia pe protocoale: 'Ordinul lui Dragnea devine de astăzi mai important decât o decizie judecătorească'

fara penali usr

Uniunea Salvaţi România acuză Curtea Constituţională a respectat un presupus ordin al lui Liviu Dragnea când au declarat neconstituţionale cele două protocoale încheiate de Parchetul General cu SRI.

"Ordinul lui Dragnea devine de astăzi mai important decât o decizie judecătorească. Decizia de astăzi demonstrează că CCR s-a transformat într-o suprainstanță de judecată în România. Judecătorii CCR au anulat practic decizia Curții de Apel București care stabilise că protocoalele nu sunt acte administrativ-normative. Astfel, deciziile unor politruci ajung mai importante decât cele ale judecătorilor și subminează întregul sistem de justiție din țara noastră. Mai grav este că ordinul lui Dragnea devine de astăzi mai important decât o decizie judecătorească, iar justiția își pierde puterea în România", se arată într-un comunicat al USR.

CITEȘTE ȘI: Vitamina C nu este suficientă! Mineralul esenţial pentru a ţine răcelile la distanţă

"Un conflict juridic între instituții înseamnă un blocaj, în schimb nu a existat niciun blocaj instituțional din cauza protocoalelor, iar aceste protocoale nu aveau valoare de lege. Este foarte grav că CCR admite conflicte politice, nu juridice, inventate de politicieni cu probleme penale", a declarat deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia juridică.

Potrivit USR, este posibil ca această decizie să stea la baza unei alte inițiativei legislative a PSD-ALDE care sa ducă la nulitatea probelor obținute cu ajutorul SRI, dar și la revizuirea unor sentințe definitve.

"Nu mai este vorba doar de lupta politică, ci de siguranța României. USR îi cere președintelui Iohannis să convoace de urgență referendumul pe justiție și face apel la toți parlamentarii pentru a declanșa modificarea Constituției astfel încât să fie modificate criteriile de alegere a judecătorilor CCR și pentru a stabili o serie de limite unei instituții care în loc să apere democrația din România, a ajuns la cheremul lui Liviu Dragnea și subminează justiția", mai precizează USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.