Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR nu vrea ca pensionarii să primească pensii mărite: 'Nu se pot mări pensiile cu 40% aşa cum v-a minţit şi vă minte în continuare PSD'

club.commonhealth.com.tw
pensie

Deputatul USR Cristian Seidler, membru al Comisiei pentru muncă, apreciază că în acest moment nu este posibilă o creştere a punctului de pensie cu 40%, în contextul în care în primele şapte luni ale acestui an, fondul de pensii publice are deja un deficit de 7,6 miliarde de lei.

Afirmaţia sa vine în contextul în care parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

"Ambii mei părinţi sunt pensionari. Orice creştere a valorii pensiilor ar fi binevenită pentru ei, ca pentru aproape toţi pensionarii (îi exclud pe cei cu pensii speciale şi nesimţite). Dar nu este şi posibilă. Prefer să le spun şi să vă spun şi vouă adevărul. Nu se pot mări pensiile cu 40% aşa cum v-a minţit şi vă minte în continuare PSD, pentru că nu au crescut încasările la fondul de pensii. Contribuţiile plătite de pensionarii de azi, pe când lucrau, au fost plătite pentru pensiile de atunci. Pensiile de acum se plătesc pe baza contribuţiilor de acum", a scris deputatul USR pe Facebook.

El a adăugat că pensiile vor putea creşte doar dacă în România vor exista mai mulţi salariaţi, cu salarii mai mari în economia privată.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

"În primele 7 luni ale acestui an, fondul de pensii publice are un deficit, un minus, de 7,6 miliarde de lei. Asta înainte de orice creştere. Bani pe care îi luăm cu împrumut şi îi vom plăti înapoi cu dobândă. Dacă am creşte cu 40% valoarea punctului de pensie, am mai adăuga câte 2,6 miliarde de lei deficit în fiecare lună. Într-un an asta ar însemna 31 de miliarde de lei doar pentru a plăti creşterea promisă mincinos. Numărul pensionarilor va creşte în anii viitori. Numărul angajaţilor va scădea. Peste un sfert din colegi mei de clasă din liceu lucrează momentan în străinătate. Contribuie la fondurile de pensii din alte ţării", a mai scris el.

Citește și: Scenariu uluitor! Cum l-ar fi sabotat Klaus Iohannis pe Rareș Bogdan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.