Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, pas ÎNAPOI în cooptarea lui Cioloş: 'Nu am consultat Platforma România 100'

usr uniunea salvati romania

USR pare că face un pas înapoi după ce recent au anunţat un referendum privind o eventuală fuziune cu Platforma lui Dacian Cioloş. Acum, vicepreședintele partidului, deputatul Ionuț Moșteanu, a declarat, marți, că USR nu s-a consultat cu Platforma România 100 pentru stabilirea unui referendum intern privind o colaborare între cele două formațiuni.

"Mecanismul referendumului intern începe să funcționeze. Colegul Vasile Deac, președintele filialei USR Mehedinți, a inițiat un nou referendum în iulie — unul în care membrii USR urmează să se pronunțe asupra oportunității demarării unor discuții formale de apropiere între USR și Platforma România 100. A strâns 200 de semnături si referendumul a fost aprobat de Biroul Național în data de 2 august, urmând a se desfășura la începutul lui octombrie", a scris Moșteanu pe Facebook.

Citeşte şi: Percheziţii de ULTIMĂ ORĂ în Cluj. Bărbaţi REŢINUŢI pentru infracţiuni silvice. Prejudiciu IMENS

Totodată, deputatul USR a precizat că formațiunea din care face parte nu s-a consultat cu Platforma România 100 pentru stabilirea acestui referendum, aceasta fiind strict o inițiativă a colegului său Vasile Deac și a colegilor lui de la USR Mehedinți.

"Oricare 200 de membri USR pot iniția un referendum intern. Referendumul din octombrie va clarifica dacă membrii USR își doresc (sau nu) o apropiere de Platforma România 100. Biroul Național va lua act de voința bazei partidului și va demara (sau nu) discuții formale cu RO100, dacă și RO100 va fi de acord. Orice concluzie a acestor posibile discuții va deveni o acțiune concretă doar după aprobarea unui Congres USR", a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Citeşte şi: Românii DISPĂRUŢI în urmă cu o săptămână în Canalul Mânecii, găsiţi şi recuperaţi

La rândul său, Alin Cristian Mituță, fost director de cabinet al prim-ministrului Dacian Cioloș, în prezent membru al Platformei România 100, a confirmat, marți, că referendumul intern care va fi inițiat de USR pe tema "colaborării/fuziunii" cu RO100 este o inițiativă exclusivă a USR.

"Îi mulțumesc lui Ionuț Moșteanu pentru aceste precizări și vreau să confirm și eu că acest referendum intern care înțeleg că va fi inițiat de USR pe tema 'colaborării/fuziunii' cu Platforma România 100 este o inițiativă exclusivă a USR care nu a fost discutată sau agreată cu RO100. La acest moment, prioritatea România 100 este de a construi alături de comunitatea celor 35.000 de susținători și peste 8000 de membri activi soluții concrete pentru modernizarea României, așa cum am anunțat și ne-am asumat. Din acest motiv, pe agenda Platformei România 100 nu există niciun fel de fuziune. Rămânem deschiși colaborării constructive cu organizații sau partide pentru proiecte care sunt în acord cu obiectivele Platformei România 100, așa cum de altfel este cazul Comisiei de Tăiat Hârtii #2, un proiect concret în care RO100 colaborează cu USR pentru a continua procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloș. Și ar mai fi ceva, pentru că am văzut multe speculații pe această temă: Dacian Cioloș nu are de gând să preia niciun partid. Avem destulă treabă la Platforma România 100", a scris Alin Mituță pe Facebook.

Citeşte şi: VIDEO - Klaus Iohannis, mesaj EMOŢIONANT de Ziua Marinei. 'Sfânta Fecioara Maria să vă ocrotească şi să vă însoţească oriunde unde aţi fi' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.