Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO USR-PLUS a sesizat DNA privind o 'fabrică de semnături false' în beneficiul Gabrielei Firea şi al lui Daniel Florea - Florea: Am făcut plângere penală

alianta 2020 usr plus

Alianţa USR-PLUS a transmis sesizări la DNA şi la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, acuzând existenţa unor ”fabrici de semnături false” pentru alegerile locale, în beneficiul PSD. Reprezentanţii alianţei susţin că datele unor oameni cu condiţii precare ar fi utilizate de funcţionari din primării pentru listele de susţinere a candidaturii depuse la Autoritatea Electorală de Gabriela Firea şi de primarul Sectorului 5, Daniel Florea, anunță news.ro.

Atât fostul ministru Vlad Voicuescu, cât şi consilierul general USR Octavian Berceanu, distribuie un filmuleţ în care persoane care par a fi funcţionari în primărie completează liste de semnături şi discută despre volumul mare de lucru. Primarul sectorului 5 Daniel Florea a anunşat că a depus plângere penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

”O serie de ticăloşi, de infractori, deghizaţi în politicieni, falsifică în spaţiul public o serie de falsuri,conştienţi că nu au nicio şansă să ne învingă la urne nici pe mine, nici pe dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care am formulat plângere penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare împotriva tuturor celor care au fabricat filmuleţe şi hârtii mincinoase”, a declarat Florea într-un clip postat pe pagina sa de Facebook, adresat electoratului său.

Şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu a avut o reacţie pe acest subiect.

”Vă daţi seama că am avut o discuţie cu domnul Daniel Florea. Nu dânsul a gestionat strângerea de semnături, ci echipa dânsului. M-a asigurat că toţi cei care au apărut în acel film nu mai fac parte din staff. Cred că Procuratura trebuie să îşi facă datoria”, a declarat Ciolacu, întrebat dacă aceasta este o practică de a strânge semnături în cadrul PSD.

Citește și: Alexandru Rafila vine cu noi vești despre vaccinul contra COVID-19! Când ar putea să apară

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Asa se fură la localele 2020! Share masiv! Folosirea ilegală a datelor cu caracter personal în procesul electoral a devenit o practica tolerată de AEP, DNA si DIICOT. Datele oamenilor cu condiţii precare ajung la funcţionarii publici organizaţi în grupuri infractionale, care le falsifică semnăturile şi le folosesc pe listele depuse la Autoritatea Electorală”, afirmă Berceanu în cea mai recentă postare pe Facebook pe acest subiect, el prezentând şi o înregistrare privind modul în care sunt falsificate semnăturile.

Într-o altă postare, el scrie: ”Distribuiţi masiv! Aşa se fură alegerile în România 2020! O structură de crimă organizată preia datele noastre, probabil de la Direcţia Generală de Evidenţa a Persoanelor a Municipiului Bucureşti şi le foloseşte pentru constituirea listelor de susţinători, necesare în competiţia electorală. Beneficiarii sunt primarii din Bucureşti, consilierii locali şi generali. Cazul e cunoscut, dar tolerat de AEP, DIICOT şi DNA. E subiectul sesizărilor pe care le-am trimis către Direcţia Naţională Anticorupţie şi DGPMB privind crimă organizată, instituirea unui grup infracţional, una dintre fabricile de semnături false pentru alegerile locale ale PSD, respectiv sectorul 5 şi Primăria Generală”, a scris pe Facebook consilierul USR Octavian Berceanu.

Citește și: Dumitru Coarnă: ‘A fost stabilit ca, începând cu data de astăzi, să fie revocate toate’ .

El acuză constituirea unui grup infracţional organizat având că scop fraudarea procesului electoral şi încălcarea legislaţiei specifice

”Poliţia Română, cred că e timpul să te autosesizezi şi să deschizi un dosar de cercetare penală pentru că vorbim de constituirea unui grup infracţional organizat având că scop fraudarea procesului electoral şi încălcarea legislaţiei specifice , conform Codului Penal Art. 322: Falsul în înscrisuri sub semnătură privatăArt. 323: Uzul de fals privind încălcarea Legii 115/2015 pentru alegerea autoritătilor administraţiei publice locale, art. 49”, a scris Berceanu.

Şi Vlad Voiculecu a scris pe Facebook: ”La primăria DFectă a Sectorului 5, oameni plătiţi din bani publici falsifică semnături de zor pentru PSD, Florea şi Firea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.