Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR-PLUS cere ajutorul Comisiei Europene: 'Trei sferturi din victimele traficului de persoane din UE sunt români'

alianta 2020 usr plus

Europarlamentarii USR-PLUS au transmis o scrisoare Comisiei Europene în care cer dezvoltarea unor mecanisme mai bune de cooperare între țările din UE în privința protecției victimelor traficului de ființe umane, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

„Europarlamentarii Alianței USR PLUS solicită Comisiei Europene să dezvolte mecanisme mai bune de cooperare între țările Uniunii Europene în ceea ce privește protecția pentru victimele traficului de ființe umane. Românii, în special româncele, reprezintă trei sferturi din cetățenii UE care cad pradă traficului de ființe umane, arată un raport al Comisiei Europene din 2018. Este o realitate înfiorătoare, mai ales că aproape un sfert sunt minori. Copii (...) Soluția se regăsește în Directiva 36/2011/UE care cere statelor membre, printre altele, să creeze centre speciale de asistență pentru victimele traficului de ființe umane, dar care, în România, este în continuare ignorată. Nici termenul de ”exploatare a activităților infracționale” din directivă nu și-a găsit încă drum în legislația românească.”, se arată într-un comunicat de presă.

Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR PLUS, transmite că, „pentru a lupta cu asemenea fenomen trebuie folosite toate pârghiile, toate mijloacele disponibile”.

„Nu ne putem permite să fim lenți și nu putem ignora soluțiile puse la dispoziție de către alții”, spune Dragoș Pîslaru.

Citește și: Dana Gârbovan, propunerea pentru Ministerul Justiției: ‘Am acceptat cu condiția…’

Europarlamentarii Alianței USR PLUS mai transmit că „solicită Comisiei Europene să se asigure de implementarea urgentă în România a măsurilor prevăzute de Directiva 36/2011, având în vedere că atât de multe victime provin de aici. Aceștia consideră că a sosit timpul să existe un raport clar cu situația centrelor de asistență și o explicație de ce ele nu există în România”.

Scrisoarea, inițiativă a lui Dragoș Pîslaru, este semnată și de Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Clotilde Armand, Dragoș Tudorache, Nicu Ștefănuță, Vlad Botoș, Ramona Strugariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.