Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR-PLUS dă de PĂMÂNT cu viitorul ministru al Sănătății: Testarea în masă în condiţiile distanţării sociale este un non-sens

adevarul.ro
ciolos barna usr plus

Reacție dură după ce reprezentați ai Ministerului Sănătății au cerut ca în România să înceapă o testare în masă pentru coronavirus. Alianţa USR PLUS consideră că măsura testării tuturor bucureştenilor în acest moment este populistă. USR-PLUS nu vede sensul testării în masă în condiţiile distanţării sociale. Alianţa susţine testarea periodică, în special a şoferilor şi vatmanilor RATB, farmaciştilor, vânzătorilor, conform Mediafax.

Citește și: SURSE România TV: Gheorghe Flutur, INTERNAT într-o rezervă de lux, la spitalul din Suceava

„Această declaraţie, întărită şi de Nelu Tătaru, secretar de stat şi noua propunere de ministru al Sănătăţii, este o ofensă adusă oricărei raţiuni medicale şi nu o strategie destinată controlului epidemiei. În România, din cauza acestei frenezii a măsurilor negândite, COVID-19 tinde să devină din ce în ce mai mult o infecţie nosocomială. Specialiştii USR PLUS susţin că testarea în masă în condiţiile distanţării sociale extinse este un non-sens. Măsurile de izolare tocmai de aceea au fost impuse - să scădem transmiterea virusului de la om la om. Nu avem în acest moment nici capacitatea logistică şi nici organizarea necesară implementării măsurii în timp util. Bunul-simţ epidemiologic ne îndeamnă să testăm periodic, zilnic chiar, câte un mic eşantion de cadre medicale din fiecare spital, pe lângă contactele involuntare ale pacienţilor diagnosticaţi prea târziu. Peste 15% dintre persoanele depistate pozitiv în România sunt cadre medicale”, potrivit USR-PLUS.

Alianția USR spune că trebuie testați toţi pacienţii cu suspiciune clinică de COVID-19, precum şi familiile personalului medical din spitale.

„Alianţa USR PLUS consideră că o strategie mult mai eficientă ar fi să testăm periodic inclusiv persoanele care pot fi vectori involuntari de infecţie – şoferi RATB, vatmani, farmacişti, persoanele care lucrează în magazinele alimentare - interfaţa cu persoanele vulnerabile în această perioadă”, arată sursa citată.

Victor Costache a demisionat joi de la Ministerul Sănătăţii. Premierul Ludovic Orban a anunţat că îl propune pe Nelu Tătaru pentru funcţia de ministru deplin.

Învestirea lui Tătaru ar urma să aibă loc joi după-amiază, potrivit surselor MEDIAFAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.