Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR-PLUS îl compară pe Florin Cîțu cu Liviu Dragnea: 'Guvernul zice că nu poți organiza o petrecere mai mare dar poți face congres cu 5000 de oameni?'

Libertatea.ro
Ionuț Moșteanu

Capitala României este în scenariul roșu, asta după ce rata de infectare a trecut deja de 3 la mia de locuitori. Situația este cu atât mai complicată cu cât sâmbătă are loc congresul Partidului Național Liberal, unde sunt așteptați 5.000 de oameni. Premierul Florin Cîțu susține că reprezentanții PNL vor respecta toate normele sanitare. De cealaltă parte, Ionuț Moșteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS, se arată revoltat de modul în care premierul a gestionat întreaga criză și se întreabă de ce oamenii nu pot organiza și ei o petrecere mai mare de 200 de persoane.

„Cîțu și-a dat azi HG cu noi praguri pentru restricții în pandemie ca să-și poată organiza congresul sâmbătă. Pentru că poate. Așa și-a dat și Dragnea OUG13. Cum să mai aibă românii încredere în autorități când văd cum se ”croșetează” legislația și guvernul zice că nu poți organiza o petrecere mai mare dar poți face congres cu 5000 de oameni? Inconștiență!”, a precizat Ionuț Moșteanu, x USR-PLUS, pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu: „Oamenii politici fac tot felul de declarații. Noi avem recomandare de la specialiști care spun să se respecte toate normele și respectăm cei trei metri pătrați pentru fiecare persoană, vor fi măști, vor fi centre de testare. Toate condițiile de siguranță vor fi respectate! Nu este un eveniment care se întâmplă în fiecare zi, ci o dată la patru ani, însă cu respectarea tuturor condițiilor”, a subliniat anterior premierul Florin Cîțu.

Context

Rata de infectare în București este, joi, de 3,65 la mie, față de 3,3 la mie, cât a fost cu o zi în urmă. Capitala este de miercuri în scenariul roșu. Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a transmis, joi, că rata de infectare în București este de 3,65 la mia de locuitori.

Vezi și: Liviu Dragnea: 'PNL- USR PLUS - UDMR si PSD introduc dictatura și legiferează tăierea drepturilor și libertăților cetățenilor români!' .

În acest context, Guvernul a stabilit că persoanele vaccinate anti-COVID din localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori se pot deplasa în afara locuinţei locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00 - 5.00.

1.creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.

2. creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare:

3. creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ* al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

4. elimitarea, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.

5. introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.