Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea: 'PNL- USR PLUS - UDMR si PSD introduc dictatura și legiferează tăierea drepturilor și libertăților cetățenilor români!'

Liviu Dragnea

Senatul a aprobat, miercuri, în plen, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG 68/2021 prin care se reglementează cadrul legal pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital privind COVID-19, cu scopul de a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei. Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, susține că prin astfel de acțiuni Constituția României este încălcată prin simple HG emise de Guvern.

„PNL- USR PLUS - UDMR si PSD introduc dictatura și legiferează tăierea drepturilor și libertăților cetățenilor români!

Constituția României este încălcată prin simple hotărâri de guvern, după cum dictează interese meschine de moment ale unor tradatori pentru care sănătatea cetățenilor nu este decât un pretext.

Certificatul digital este impus în România prin Hotărâre de Guvern! De când Constituția țării este modificată printr-o Hotărâre de Guvern?

Senatul României aprobă înrobirea românilor și instigarea la dușmănie și marginalizarea cetățenilor nevaccinați.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență 68/2021, care stabileste ca Certificatul digital, sa fie introdus in Romania prin Hotarare de guvern,a fost votat in Senatul României.

Doar 11 senatori au fost împotrivă , 86 nu s au opus (45 de la putere au votat "pentru", 41 de la PSD s-au abținut).

Senatul Romaniei trebuie sa publice lista nominala a acestui vot!”, a precizat Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Ce stabilește ordonanța?

Ordonanţa stabileşte măsurile de punere în aplicare a cadrului european pentru eliberarea verificarea şi acceptarea certificatului digital al UE privind COVID care atestă vaccinarea, testarea sau vindecarea titularilor pentru facilitarea liberei circulaţii pe durata pandemiei de COVID-19, arată Agerpres.

Potrivit ordonanţei amendate de Senat, certificatul digital al UE privind COVID-19, reglementat prin OUG 68/2021, este eliberat persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore şi persoanelor care se află în perioada cuprinsă între 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale privind COVID-19 sau documente compatibile cu acestea, dovada situaţiilor prevăzute anterior se face prin intermediul unui document pe suport de hârtie sau în format electronic.

Ordonanţa va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.