Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR-PLUS joacă la rupere: forțează inclusiv ieșirea de la guvernare/SURSE

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
coalitie orban citu barna

Coaliția de guvernare funcționează la fel ca o roată pătrată, adică se învârte foarte rar și extrem de greu. Aproape fiecare proiect mai important se lovește de opoziția partenerilor. Tensiunea crește, cu atât mai mult cu cât avem alegeri interne în toate cele trei partide aflate la guvernare, iar principalii candidați se află în Guvern.

Surse din USR-PLUS ne-au explicat situația actuală. În urma ultimelor discuții s-a agreat un joc la rupere, fără compromisuri în relația cu PNL și UDMR. Tocmai din acest motiv, cei de la USR-PLUS forțează cu o serie de proiecte care nu sunt neapărat agreate de parteneri, dar pe care le doresc impuse în cadrul coaliției.

Desființarea SIIJ sau proiectul privitor la cărțile de identitate care să nu mai fie legate de adresa de domiciliu sunt doar două proiecte care reprezintă cartofi fierbinți în cadrul coaliției.

În acest context, cei de la USR-PLUS vor forța impunerea tuturor proiectelor, iar dacă partenerii de guvernare se vor opune, atunci iau în calcul inclusiv ieșirea de la guvernare. Evident, o astfel de decizie nu va fi o reacție impulsivă, ci un adevărat război politic care s-ar putea finaliza prin ieșirea de la guvernare a celor de la USR-PLUS.

În schimb, dacă acest șantaj cu ieșirea de la guvernare va ține și liberalii le vor accepta toate proiectele, cei de la USR-PLUS sunt deciși să rămână, dar vor forța în permanență, inclusiv cu opoziția față de anumite proiecte ale PNL sau UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.