Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, precizări după scandalul de la Școala Mexic: 'Directorul a încercat să îl închidă pe viceprimar în baia şcolii, ceea ce poate fi calificat ca sechestrare'

facebook lucian judele
lucian judele

Viceprimarul USR Sector 3 Lucian Judele precizează că a fost împiedicat, miercuri, să verifice numeroasele sesizări primite din partea părinţilor cu privire la stadiul lucrărilor şi condiţiile de siguranţă de la Şcoala Mexic din Sectorul 3. El îl acuză pe directorul şcolii că a încercat să ascundă adevărul despre condiţiile din acea unitate de învăţământ şi că acesta a încercat să îl închidă în baia şcolii, „într-un act care poate fi calificat ca sechestrare - lipsire de libertate, conform Codului penal”.

„Iniţiativa viceprimarului Judele de a arăta condiţiile de învăţământ improprii din Sectorul 3 a fost întâmpinată cu încercarea de ascundere a adevărului de către directorul şcolii şi paznicii de acolo. Iniţial viceprimarul Lucian Judele a fost primit de către directorul şcolii şi a făcut un tur al şantierului şi în momentul în care a văzut muncitorii cu flexul în mână în spaţiile cu elevi - viceprimarul a spus că aceste lucruri nu pot să rămână ascunse şi a spus că o să le filmeze, iar directorul a decis că nu vrea să apară în filmarea viceprimarului Judele. După aceste evenimente, viceprimarul USR susţine că directorul a primit un telefon care i-a schimbat radical comportamentul. Dincolo de injuriile aduse viceprimarului USR, directorul şcolii a încercat să-l închidă pe viceprimarul Judele în baia şcolii, într-un act care poate fi calificat ca sechestrare - lipsire de libertate, conform Codului penal”, arată comunicatul de presă al USR Bucureşti.

Ulterior, directorul şcolii Mexic din Sectorul 3 a făcut şi declaraţii mincinoase, susţinând că un adult a intrat în baia destinată copiilor şi că în acea baie ar fi fost copii, lucru neadevărat, după cum se poate constata şi în filmare, mai indică sursa citată.

Reprezentanţii USR Bucureşti subliniază că viceprimarul Lucian Judele a efectuat o vizită în calitate de reprezentant al administraţiei publice locale, pentru a investiga sesizările primite de la părinţi cu privire la condiţiile şcolare.

„Comportamentul directorului Şcolii Mexic din Sectorul 3 ridică întrebări serioase cu privire la respectarea normelor legale şi la responsabilitatea faţă de siguranţa copiilor din instituţie. Încercarea de a ascunde problemele şi de a bloca eforturile de verificare ale unui reprezentant al autorităţii locale sunt clare şi se văd pe filmare”, adaugă sursa menţionată.

Reacţia USR Bucureşti vine în contextul în care viceprimarul de la Sectorul 3 Lucian Judele a ajuns miercuri la Poliţie după ce s-a filmat live, pe contul său de Facebook, în grupul sanitar al unei şcoli, fără acordul conducerii instituţiei, au precizat surse judiciare.

Directorul Şcolii a sunat la Poliţie, în timp ce viceprimarul filma în baie, şi l-a acuzat pe acesta că a intrat peste copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.