Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR propune desființarea Inspectoratelor Școlare: 'PNL, pe urma PSD în Educație'

Guvern
orban pnl usr

USR propune desființarea Inspectoratelor Școlare, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX. Uniunea acuză Guvernul PNL că merge „pe urmele PSD în Educație”.

„De 30 de ani vedem cum sistemul de educației este ținut captiv mediocrității, servind mai degrabă grupurilor de interese din politică decât educarea copiilor. O reformă reală a Educației, pe lângă măsuri care să aibă în centru elevul și profesionalizarea dascălilor, trebuie să cuprindă și desființarea Inspectoratelor Școlare. Instituțiile sunt câmp de bătaie sau răsplată pentru oamenii de partid, iar criteriul competenței este un factor secundar. Același lucru îl vedem, zilele acestea, și la ministrul Educației care a înlocuit 19 inspectori școlari generali cu niște membri de partid.

Citește și: PNL cedează parțial în fața USR în scandalul privind viza de flotant

Sunt practici pesediste, doar că diferă culoarea carnetului de partid, din roșu s-a făcut galben. În continuare avem de-a face cu o politizare extremă a sistemului de educație, iar reforma mult promisă de doamna Anisie e apă de ploaie. USR propune desființarea Inspectoratelor pentru a rupe lanțul vicios al controlului politic asupra sistemului de educație”, transmite deputatul USR Cristina Iurișniți, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Astfel, USR propune, în programul de guvernare pentru 2020, desființarea Inspectoratelor Școlare, iar rolul acestora să fie transferat către consiliile de administrație.

O altă propunere a USR, potrivit comunicatul remis MEDIAFAX, prevede întărirea rolului părinților în consiliile de administrație și în activitățile școlare.

„Depolitizarea sistemului de educație este un prim pas către o reformă profundă, până atunci orice măsură nu este decât un joc de glezne pentru a mima interesul pentru educația din România, iar pierzătorii sunt generațiile viitoare condamnate la analfabetism funcțional și abandon școlar, criterii la care suntem fruntași în UE.”, mai transmite deputatul USR Cristina Iurișniți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.