Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză online–USR, PSD și Regele Mihai, cele mai viralizate personaje

Așa cum v-am obișnuit, joia este dedicată unei retrospective a celor mai viralizate materiale din spațiul online, cu referire strictă la zona de politic. De la ultima noastră întâlnire, de acum o săptămână, România s-a pricopsit cu un nou erou, în persoana lui Olaf. Celebrul personaj de animație din desenele Frozen, căci cu el au ales să reprezinte toți cei din social media momentul anunțării celui de al treilea dosar penal pentru președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. La care dosar un mare merit aparține Agenției Europene de Investigare a Fraudelor sau OLAF.

Că tot vorbim de Liviu Dragnea, acesta pare a se fi lipit de prezența în top 3 cele mai viralizate materiale ale fiecărei săptămâni. Nu lipsește nici acum, datorită editorialului lui Vlad Petreanu, ”Dar tov. Dragnea cât profit externalizează?”, care  a strâns, conform unei monitorizări Facebrands, peste 4390 de like-uri și share. Dragnea este prezent în top și cu sprijinul lui Moise Guran, prin materialul ”Dar stați! Ăștia doi nu voiau să se sugrume?”, editorial care a strâns aproape 3000 de like-uri și share.

Cel mai viralizat personaj al săptămânii rămâne însă Regele Mihai, dar, din păcate, nu datorită personalității sale istorice remarcabile ci datorită scandalului dintre Principesa Margareta și renegatul Principe Nicolae, care nu a fost primit să își vadă bunicul muribund. Atât presa internă cât și presa internațională comentează pe larg subiectul iar în spațiul online de la noi cel mai viralizat material al săptămânii este un editorial din Adevărul, scris de Daniel Gorgonaru, intitulat ”Ultima umilință a ultimului Rege al României”, care  a strâns aproape 9000 de reacții numai pe Facebook.

Din punctul de vedere al partidelor politice USR este singurul care punctează, printr-o inițiativă care a mobilizat online-ul foarte mult: ”Fără penali în funcții publice, USR începe strângerea de semnături pentru modificarea Constituției” este știrea celor de la Digi24 care a strâns peste 12.000 de like-uri și share-uri pe Facebook, dar și RT-uri pe Twitter.

Liberalii, în ciuda încercărilor de a coagula lumea în jurul lor, rămân cu același Ciprian Ciucu campion al luptei și rezistenței, el reușind să facă de unul singur opoziție în spațiul online Gabrielei Firea. Lucru care nu are cum să nu o enerveze, mai mult ca sigur.

PSD s-a activat mai mult în spațiul online după momentul OLAF – Dragnea, prin  materiale postate mai ales pe site-uri fără notorietate, materiale apoi sponsorizate pentru a ajunge în cât mai multe timeline-uri. Iar lupta cea mai mare a social democraților este aceea de a da naștere emoției publice în ceea ce privește mitingul de 1 milion de oameni. Care nu va fi un singur miting, ci zeci, sute, în diverse orașe și nu vor fi neapărat 1 milion de oameni dar câțiva pe acolo se strâng. Pe onoarea lui Codrin Ștefănescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.