Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR reacționează la acuzațiile lui Clotilde Armand: 'Se referea la altceva'

sigla partidului
USR sigla

Clotilde Armand e una dintre cele mai cunoscute figuri din USR. Datorită ei, Uniunea a prins locul 3 la parlamentare, după ce a fost foarte aproape de a ajunge primar al Sectorului 1. Însă, Armand e pe lista neagră a partidului datorită nonconformismului său. După ce soțul i-a fost exclus din partid, Clotilde a continuat o linie diferită de cea oficială. Așa se face că Armand a ajuns să declare că în USR există o listă de subiecte despre care nu au voie să vorbească la aparițiile în presă.

În replică, USR, rămasă fără președinte după demisia lui Nicușor Dan, se dezice de dezvăluirile lui Armand și precizează că ea ar fi făcut referire la altceva.

Citește și: BOMBĂ PRO TV anunță că Gigi Becali nu mai merge la TAS

”USR este un partid european, care încurajează dezbaterile pe orice subiect, bazat pe competiție de idei și democrație internă.

În USR nu există subiecte sau liste de subiecte tabu, fiecare dintre temele de actualitate ale societății fiind dezbătute activ de membrii și conducerea partidului. Opinia exprimată de Clotilde Armand, duminică, la postul de televiziune DIGI 24, se referea la principii și la lucrurile care ne leagă, nu la cele care ne dezbină.

Citește și: UMILINȚĂ e numele tău: Ce a făcut Simona Halep la Roland Garros, cu Carla Suarez Navarro

De asemenea, Clotilde Armand a afirmat că USR trebuie să depășească această situație confuză și că USR continuă să lupte împotriva risipei banilor publici din administrația condusă de PSD, a guvernării defectoase care duce țara în derivă prin măsurile populiste adoptate de PSD-ALDE.

Reamintim că USR și-a exprimat public sau prin votul din Parlament poziția asupra unor teme importante pentru societate, de la justiție la urbanism și protecția mediului, sănătate sau cultură. Majoritatea deputaților USR a votat de altfel împotriva modificării Constituției prin referendum, susținută de vechile partide PSD și PNL. Consilierii generali ai USR au votat, anul trecut, împotriva alocării discreționare de bani publici către Catedrala Mântuirii Neamului, în condiţiile în care propunerea Gabrielei Firea a fost inclusă intempestiv pe ordinea de zi a şedinţei , fără consultarea bucureştenilor şi a societăţii civile și fără prezentarea unei liste detaliate pentru toate obiectivele de investiţii pe perioada 2011 – 2016 pentru domeniul Culte/Religie.

Citește și: VIDEO ȘOCANT Un român l-a RUPT ÎN BĂTAIE pe un terorist din atentatul din Londra: I-am dat un basket de l-am zăpăcit! Florin, făcăleţul ăla tare de sub masă du-te și adu-l încoa’!

În cardul aceleiași emisiuni s-a menționat că, pe data de 11 iunie sunt alegeri locale la câteva primării din țară iar România are de trecut un examen important pentru viitor. USR propune următorii candidați: Adrian Claudiu Prisnel (Craiova), Radu Samson (Roman), Gheorghe Haiduc (Bușteni), Emil Țărcan (Lupeni), Radu Miruță (Târgu Jiu), Cosmin Precup (Almaș), Daniel Filip (Covăsânț).

Curtea Constituționlă a României va dezbate mâine excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Clotilde Armand, referitoare la alegerea primarilor într-un tur, în care invocă faptul că legislaţia electorală în vigoare nu permite o bună reprezentativitate. Articolul 2 din Constituţia României garantează că suveranitatea poporului se exercită prin organe reprezentative. Cât de reprezentativ este un primar cu o bază electorală de 10%?

Citește și: Gică Hagi îl FACE PRAF pe Gigi Becali: Să speculezi şi să ai bani nu înseamnă că ai totul

Am promis că vom lupta să refacem legătura dintre cetăţeni şi politic pe plan local, iar această legătură nu poate fi restabilită fără a crea o susţinere majoritară a primarilor în cadrul comunităţilor, printr-o procedură de vot adaptată condiţiilor reale, în care o mare parte a populaţiei este în continuare prea dezamăgită că să meargă la vot.

În USR există loc pentru oricine dorește să se implice activ pentru schimbarea societății.”, e comunicatul USR.

Citește și: Pavel Bartoș s-a făcut de RÂS la Românii au talent: Imaginile pe care PRO TV le-ar vrea ȘTERSE / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.