Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR reacționează la condamnarea lui Arsene: 'Îi cer liderului PSD să scoată de la sertar proiectul Fără Penali în Funcții Publice'

Inquam Photos/ George Călin
Catalin Drula

„Marcel Ciolacu să scoată de la sertar inițiativa Fără Penali în Funcții Publice”, cere președintele USR, după ce președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Arsene nu mai este membru PSD după ce și-a anunțat autosuspendarea. După condamnare prin efectul Statutului partidului este exclus automat.

„După condamnarea definitivă de azi (vineri - n.r.), pesedistul Ionel Arsene ar fi plecat la închisoare direct din funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț. Dacă nu ar fi fugit din țară. În acest context, președintele USR, Cătălin Drulă, îi cere lui Marcel Ciolacu să scoată de la sertar inițiativa Fără Penali în Funcții Publice”, transmite USR.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani și 8 luni de închisoare. El este acuzat că ar fi luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndeparta din funcție un rival politic.

„Marcel Ciolacu l-a ținut în brațe până azi și a refuzat să îi ceară demisia. În loc de scuze, îi cer liderului PSD să scoată de la sertar proiectul Fără Penali în Funcții Publice. Inițiativa pentru care am strâns peste un milion de semnături e blocată de PSD în parlament de 5 ani. Momentul lustrației a sosit pentru PSD. Este necesar ca astfel de personaje, cu care PSD a înțesat administrația locală și centrală, să dispară din clasa politică”, afirmă Cătălin Drulă, potrivit news.ro.

Arsene, plecat din țară înainte de condamnare

Potrivit unor surse judiciare, Arsene a ieșit din țară în urmă cu o săptămână și nu s-a mai întors. Președintele CJ Neamț s-ar afla în Italia, unde deține o firmă împreună cu un prieten.

În cazul în care Ionel Arsene nu se va întoarce în țară din proprie inițiativă, autoritățile române vor formula o cerere de predare în baza unui mandat european. Astfel de proceduri sunt deja în curs și față de alte persoane condamnare, instanțele din Italia refuzând să aprobe predarea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.