Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR se 'dinamitează', după reclamarea DNA la Comisia Europeană: 'Nu se poate să îi copiem pe Dragnea şi pe Dăncilă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
USR sigla

USR se 'dinamitează', după reclamarea DNA la Comisia Europeană: 'Nu se poate să îi copiem pe Dragnea şi pe Dăncilă'

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe susține că partidul merge ”din rău în mai rău”, iar „Cătălin Drulă trebuie să înceteze acum”. Gheorghe spune că nu se poate să ”să trimiţi scrisorele la Bruxelles să te plângi de DNA”.

„Din rău în mai rău sau cum a ajuns USR-ul condus de Cătălin Drulă să fie comparat cu PSD-ul lui Liviu Dragnea. Agenții de la Hilton din 2018 sunt "coloneii SRI" în 2023, ei urmăresc USR, îl persecută, fac dosare şi "malpraxis judiciar". De ce? Pentru că îi amenință USR şi "polul de dreapta" de tip Caragiale - sublim, dar lipseşte cu desăvârşire.

Singurul lucru care amenință USR şi tot ce a reuşit acest partid alături de sute de mii de români care ne-au acordat încrederea este conducerea de tip "partidul sunt eu". Cătălin Drulă şi cei care îi sunt părtaşi la condusul USR-ului în zidul dezamăgirii trebuie să înceteze ACUM. Nu se poate să îi copiem pe Dragnea şi pe Dăncilă, chiar la asta s-a ajuns? Să trimiți scrisorele la Bruxelles să te plângi de DNA, după ce ai fost singurul partid care s-a opus măcelului din justiție de la OUG13 încoace? Să imaginezi conspirații în loc să fii consecvent şi să aplici principiile cu care ai reuşit să strângi peste 1 milion de semnături pentru o Românie #FărăPenaliÎnFuncțiiPublice? Să te faci de râs cu scandal după scandal în timp ce România e sufocată de cea mai proastă guvernare din ultimii ani şi pericolul extremismului este pe locul al doilea în toate sondajele?

Mă bucur că nu sunt singurul care vede toate astea. Mă bucur că mai sunt încă colege şi colegi din USR care înțeleg că nu mergem în direcția corectă, dimpotrivă. Mă bucur că mai sunt încă colege şi colegi care nu renunță, nu se tem, nu se dau la o parte şi nu uită visul pe care l-am avut când am intrat în USR: să construim o Românie mai bună, transparentă, dreaptă, prosperă, europeană, o Românie în care copiii noştri să vrea să rămână. Sau să se întoarcă.

Eu încă mai cred că avem datoria să continuăm şi să redăm românilor speranța şi încrederea că au cu cine vota în 2024. USR trebuie să revină la misiunea pentru care a fost creat, iar pentru asta trebuie ca actuala conducere în frunte cu Cătălin Drulă să pună pe primul loc România, nu propria glorie sau mandatele prietenilor din partid", a spus europarlamenatrul Vlad Gheorghe.

Context

USR a anunţat joi că sesizează Comisia Europeană privind acţiunile unor procurori DNA, care subminează separaţia puterilor în stat, principiile democraţiei şi coeziunea europeană, atragând atenţia asupra acţiunilor îngrijorătoare şi nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din România, de a pune sub acuzare foşti miniştri pentru participarea României la achiziţia de vaccinuri anti-COVID-19, în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupţie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.