Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR se sinucide politic în piața publică (Opinie)

pharmajet.com
ac ace ac seringă injectie

Când ani de zile ai fluturat stindardul luptei anticorupție, clamând peste tot ”fără penali în funcții publice” și ai ieșit cu pieptul înainte spunând tuturor – în țară sau în străinătate – că tu ești singurul partid cu oameni frumoși, deștepți și mai ales curați, dar la primul hop acuzi cu ”tupeu pesedist” că ”securiștii se răzbună” și că DNA s-ar fi uitat în altă parte ”dacă nu ar fi ajuns instrumentul Sistemului siloviki”(Ghinea) sau că ”sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerințele politicului în Justiție” (acuzatul Voiculescu) ori că ”nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim!” (Drulă, președinte USR), abia asta înseamnă să devii irelevant în politică.

Cu alte cuvinte, în 2019 procurorul George Adrian Matei era bun, profesionist și corect atunci când s-a luptat și a obținut condamnarea fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. În 2023, același procuror nu mai este nici bun, nici profesionist și nici corect doar pentru că îl anchetează pe unul dintre ”curații” tăi, fost ministrul al Sănătății. Ministru al Sănătății care fie vorba între noi, nu a catadicsit niciun moment să explice românilor – în virtutea transparenței clamate peste tot! - un lucru simplu: care a fost motivul pentru care și-a pus semnătura de ministru pe memorandumurile prin care statul român a cumpărat câte 5-6 doze de vaccin pentru fiecare român eligibil în campania de vaccinare COVID-19?

Dubla măsură, ai mei și restul, DNA e bun când îi saltă pe ceilalți, dar e rău când ”activează dosare politice” la adresa alor noștri, practic, aruncatul butoiului cu lături drept în capul propriului electorat, cel care te-a urmat în piața publică și care a crezut sincer că lupta împotriva corupției nu se va opri atunci când procurorii îl iau la întrebări pe unul de-al nostru, înseamnă pur și simplu sinucidere politică.

Ceea ce tocmai a făcut USR-ul politizând un subiect legitim pentru toți românii: de ce statul român, prin reprezentanții săi, a aruncat la coș 1 miliard de euro pe niște doze de vaccin pe care era clar că nu le vom folosi, în loc să construim spitale, autostrăzi și școli...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.