Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR Sector 2 acuză PSD că vrea să dubleze taxa de salubritate

usr uniunea salvati romania

Consilierii Uniunii Salvaţi România din Sectorul 2 al Capitalei susţin că PSD vrea să dubleze taxa de salubritate, "fără nicio justificare economică", scrie agerpres.ro

Într-un comunicat de presă transmis marţi de USR Sector 2, se arată că există sectoare în care taxa de gunoi este zero, iar cea mai mare valoare a acesteia este de 7,11 lei fără TVA, în timp ce în Sectorul 2 va fi majorată la minim 12,84 lei fără TVA. 

"Consilierii locali PSD au aprobat o valoare recomandată de 14,86 lei fără TVA, dar nu mai puţin de 12,84 lei fără TVA. Contractul curent cu Supercom SA pentru servicii de salubrizare şi deszăpezire în Sectorul 2 a fost semnat la data de 25 octombrie 1999 de către Primăria Municipiului Bucureşti, cu o valabilitate de 5 ani", aminteşte USR în comunicat. 

Potrivit sursei citate, ulterior, prin Decizia 58/13 noiembrie 2009, Consiliul Concurenţei a solicitat organizarea unei licitaţii publice, în condiţiile în care, prin prelungirea contractului după 2004, societatea contractantă era avantajată şi, implicit, era împiedicată concurenţa şi încălcată legea în vigoare. 

"A fost elaborat un studiu de oportunitate pentru a alege modalitatea de realizare a serviciului de salubritate: direct de către Primărie, Consiliu sau o societate deţinută integral de către Primăria Sectorului 2 sau delegat, prin intermediului unui operator de salubritate, desemnat prin licitaţie publică. Prin studiul de oportunitate aprobat de către Consiliul Local al Sectorului 2, în pofida opoziţiei consilierilor locali USR, valoarea recomandată a taxei de salubritate este de 14,86 lei fără TVA, cu o valoare minimă de 12,84 lei fără TVA", indică USR. 

Consilierii USR Sector 2 afirmă că dublarea taxei de salubritate afectează "grav" bugetul unei familii care locuieşte în această zonă administrativă. 

"Valoarea recomandată a taxei pentru o familie de trei persoane creşte la 53 lei, faţă de 25 lei cât este în prezent. Este regretabil că PSD, prin consilierii săi, promite în campanie taxa zero, însă dublează nejustificat taxa de salubritate. Niciun alt sector nu are o taxă mai mare de 7,11 lei, iar în celelalte oraşe mari taxa este semnificativ mai mică faţă de valoarea votată de PSD pentru Sectorul 2", a declarat Adrian Alexandru, liderul grupului consilierilor USR Sector 2, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.