Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, semnal de alarmă către Guvern: Să fie vaccinate persoanele din grupurile vulnerabile

inroman.ro
USR

USR solicită Ministerului Sănătății să ia toate măsurile pentru ca, în contextul pandemiei de COVID-19, să fie vaccinate antigripal în timp util toate persoanele din categoriile vulnerabile.

Citește și: Ludovic Orban recunoaște SABOTAJUL împotriva Gabrielei Firea: i-a spus tot lui Nicușor Dan/VIDEO

„Uniunea Salvați România solicită Ministerului Sănătății să ia toate măsurile pentru ca, în contextul pandemiei de COVID-19, să fie vaccinate antigripal în timp util toate persoanele din categoriile vulnerabile. În timp ce reprezentanții MS se laudă cu tranșele de doze de vaccin antigripal care ajung în țară și cu faptul că au fost comandate de două ori mai multe doze decât anul trecut, medicii de familie se plâng că sunt asaltați de pacienți și că la ei nu ajung respectivele doze. De asemenea, vaccinul antigripal este de negăsit și în farmacii spre a fi cumpărat ”, transmite USR.

USR invocă date oficiale furnizate de autorități, potrivit cărora până la data de 25 octombrie au fost vaccinate antigripal doar 323.098 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

„Este esențial să fie vaccinate toate categoriile vulnerabile: cadre medicale, femei însărcinate, persoane peste 65 de ani, copii, bolnavi cronici, etc. Pe de o parte, e greu de distins clinic între gripă și COVID-19 și vor fi confuzii. Pe de alta, vom ajunge să internăm concomitent bolnavi de gripă și de noul coronavirus în spitale COVID-19, astfel că vom îmbolnăvi de gripă pacienții care au doar COVID-19”, declară Adi Wiener, medic și senator USR.

În sezonul 2019-2020, Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a declarat 73 de decese confirmate cu virusul gripal, număr de aproape trei ori mai mic decât în sezonul anterior.

„Sezonul 2020-2021 ar putea arăta, însă, mult mai rău, dacă nu se iau măsurile necesare. Lucru asupra căruia a atenționat, de altfel, și Comisia Europeană, prin vocea comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, în urmă cu mai puțin de două săptămâni”, conchid reprezentanții USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.