Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR sfâșie Guvernul: 'E ca în bancurile de la Radio Erevan - tot mitralieră iese'

telegrafonline.ro
Ministerul Transporturilor

USR-iștii lansează atacuri în rafală la Guvernul Orban după apariția măsurilor din planul de relansare economică. Deputatul Cătălin Drulă spune că în domeniul transporturilor, PNL face promisiuni fără acoperire demne de Dan Șova. „Hârtia suportă orice”, spune acesta.

Citește și: Taberele din PSD: Cine se aliniază în spatele lui Eugen Teodorovici

„Secțiunea privind infrastructura de transport din programul de relansare propus de Guvernul Orban constă în 2 slide-uri cu o listă de proiecte aruncate acolo de-a valma. Am mai văzut acest film de prea multe ori în ultimii 15 ani, cel puțin. Cei care urmăresc infrastructura își aduc aminte de hărțile colorate ale lui Dan Șova din 2013 și îngrijorarea despre cum vom întreține în anul 2020 trei mii de kilometri de autostradă. Genul acesta de plan pompos, fără nimic concret, a rămas sub numele de “carioci colorate”. Acum avem slide-uri de PowerPoint în loc de carioci, dar nivelul de seriozitate e cam același.

Nu ni se explică/propune în vreun fel cum vom ajunge să creștem de 10x ritmul actual de investiții în infrastructură: de la 1 mld €/an la ~10 mld €/an la ce se propune acolo. De unde bani și, mai important, cu cine facem investițiile astea? Cu aceleași companii de stat anchilozate pline de toți politrucii PDL, PSD, PNL, etc? Cu CNAIR?  În primul rând este nevoie de REFORMĂ în gestionarea marilor investiții. Project management pe un plan de zeci de miliarde de euro nu faci cu băieții și fetele de la partid.

Ori ce-am observat, și spun asta cu tristețe, este ABSENȚA ORICĂREI PREOCUPĂRI a acestui guvern pentru reformare în infrastructură. Compania CNIR tot 0 angajați are după 4 ani - nici PSD și nici PNL n-au vrut să operaționalizeze o nouă structură în care sa fie profesioniști și oameni capabili de project managment pentru investiții mari de infrastructură.

În al doilea rând, finanțarea unui asemenea plan trebuie să vină de undeva, nu se poate și să crești toate cheltuielile statului și să menții PNDL și să direcționezi bani la clientela de partid și să mai găsești de undeva și 80 de miliarde de euro pentru infrastructură mare (în condițiile în care în cei zece ani dinainte România n-a reușit nici o zecime din acest plan). Pe scurt - hârtia suportă orice - slide-urile sunt frumoase, dar intenția de reformă structurală nu există și, dacă rezervorul de cadre e partidul, e clar că nici nu prea are cu cine dl. Orban. E ca în bancurile de la Radio Erevan: “tot mitralieră iese”. Oricât vopsești pe dinafară, tot băieții deștepți de tip PDL-USL mufați la conducte cu bani fac legea și își pun marionetele în posturi la companiile de stat”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.