Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR strigă TRĂDARE: 'Prima încălcare a acordului dintre USR si PNL. Luna de miere nici nu începuse, și iată prima palmă'

podul.ro
pnl usr

Deputatul USR Iulian Bulai a afirmat că PNL are o bulină neagră, deoarece eurodeputatul Adina Vălean a fost acceptată de Comisia Europeană pentru funcția de comisar UE pe Transporturi, fără ca Parlamentul României să fie consultat.

„Adina Vălean a fost numită și acceptată Comisar European fără consultarea Parlamentului României. O bulină neagră pentru PNL. Așteptam de dimineață să fim convocați deja pentru a fi consultați pe această propunere. Încă nu am primit nicio convocare a Comisiei de Afaceri Europene (CAE), unde sunt membru, din partea Birourilor permanente reunite”, a scris Iulian Bulai, miercuri, pe Facebook.

Deputatul USR le-a transmis liberalilor că aceasta fost prima încălcare a acordului între partidul din care face parte și PNL.

„Prima încălcare a acordului dintre USR si PNL. Luna de miere nici nu începuse, și iată prima palmă. Și asta era poate cea mai soft solicitare din acord. Ați început cu stângul, dragi colegi!”, a conchis Bulai.

O poziţie similară a avut şi deputatul USR Ionuţ Moşteanu: "Ludovic Orban a preluat guvernarea de 2 zile si deja a incalcat acordul semnat cu USR pentru sustinerea investirii guvernului PNL. Acolo scrie clar - “Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului.” “In urma consultarii” nu “inaintea consultarii” domnule Orban! Dezamagitor. Daca o tine tot asa nu ii dau viata lunga la Palatul Victoria."

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o pe Adina Vălean pentru a prelua funcția de comisar european pentru Transporturi, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Executivului UE.

Cele două propuneri făcute de Guvernul Orban și primite, miercuri, de Comisia Europeană pentru funcția de comisar european au fost eurodeputații PNL Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că, în conformitate cu prevederile legale, va trimite către președinții celor două Camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audieri în comisiile de specialitate pentru comisarul european.

Eudeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.