Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR trage semnalul de ALARMĂ, după ultima mișcare a PSD: Stabilesc un precedent PERICULOS

www.gazetadesud.ro
comisia parlamentara

Liderul deputaților USR Claudiu Năsui a declarat, luni, că nerecunoașterea de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților unor semnături din tabelul de susținere a convocării unei sesiuni extraordinare reprezintă „un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc".

Citește și: Darius Vâlcov, atacuri în RAFALĂ la adresa Digi: descrie o situație incredibilă

„Ce s-a întâmplat azi stabilește un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc, anume Biroul Permanent nu recunoaște semnături. Practic, ei, de la sine putere, au decis să nu recunoască anumite semnături și culmea, nu o recunosc pe a mea, a persoanei care este acolo de față cu ei și le spune

În opinia lui Năsui, majoritatea PSD-ALDE din conducerea Camerei Deputaților a dorit să tergiverseze convocarea sesiunii extraordinare în care PNL, USR și PMP doreau, printre altele, investigarea evenimentelor din 10 august, când s-au înregistrat violențe la mitingul antiguvernamental din Piața Victoriei.

„Intrăm într-o zonă a absurdului, într-o zonă puerilă în care dânșii duc parlamentarismul românesc și care, de fapt, este o rușine pe care trebuie să o ducem cu toții (...) S-au folosit de niște tehnici de tergiversare puerile, copilărești. Imaginați-vă că opoziția devine majoritară, ei în continuare pot să spună că nu recunosc semnăturile, deci ajungem într-un absolut absurd (...) acum deja se apropie sesiunea ordinară, deci practic ei au tergiversat lucrurile intenționat", a completat deputatul USR.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, a declarat, luni, că nu poate fi convocată sesiunea extraordinară cerută de PNL, USR și PMP, pentru că solicitarea nu respectă Regulamentul, iar unele semnături ale deputaților sunt „diferite" sau „copiate".

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a delegat, luni, atribuțiile, către vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Ileana Mihălcescu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

PNL, PMP și USR au depus pe 14 august la Camera Deputaților solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare în perioada 20-24 august.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, forul legislativ se poate întruni în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară se face de către preşedintele acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.