Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR Vrancea schimbă strategia după eșecul din alegeri: 'Este un semnal de alarmă. Ne arată că mai avem multe de făcut'

usr uniunea salvati romania

Vicepreşedintele USR Vrancea, Dan Nichita, a declarat, duminică seara, după închiderea urnelor, că în Vrancea "dorinţa de schimbare este mai moderată" şi din această cauză Partidul Naţional Liberal a luat "grosul" voturilor electoratului de dreapta în judeţ, informează Agerpres.

Citește și:  Ion Cristoiu anunță cu cine a votat în primul tur la prezidențiale

"În general, în Vrancea dorinţa de schimbare este mai moderată şi din această cauză PNL a luat grosul voturilor din ceea ce înseamnă electoratul de dreapta. (...) La nivel naţional cred că votul arată o dorinţă mare de schimbare, în oraşele mari şi cu atât mai mult în diaspora. Este o prezenţă bună la vot, dar întotdeauna Vrancea s-a comportat în mod diferit", a declarat Dan Nichita.

Potrivit acestuia, rezultatul obţinut de Alianţa USR-PLUS în judeţ este un semnal de alarmă şi va determina o schimbare a strategiei pentru alegerile locale din primăvară.

"Pentru noi este un semnal de alarmă, pentru că ne arată că mai avem multe de făcut în a-i convinge pe cei care votează la nivelul judeţului. Ne arată cum trebuie să ne pregătim pentru o campanie electorală la alegeri locale şi să o abordăm de o altă manieră, încât să fim mult mai eficienţi şi să ne prezentăm oamenii pe care-i avem foarte buni în cadrul URS-PLUS, să-i convingem pe cei care vin la vot că într-adevăr alternativa noastră este mult mai bună decât rezultatul votului de acum. (...) Rezultatul nu ne dezamăgeşte. Ne dezamăgeşte faptul că la această oră candidaţii noştri care vor veni pentru alegeri locale încă nu au reuşit să se implice şi să convingă atât de mult electoratul din Vrancea", a spus Dan Nichita.

În judeţul Vrancea s-au prezentat la urne 51,69% dintre alegători, adică 160.401 persoane. Dintre acestea 16.153 au votat pe listele suplimentare, iar alţi 1.200 au votat cu urna mobilă.

Potrivit datelor furnizate de AEP, rezultatele provizorii după numărarea voturilor exprimate în 5.804 secţii din ţară la alegerile de duminică îl situează pe Klaus Iohannis (PNL) pe primul loc, cu 36,54% din voturi, pe poziţia a doua se află Viorica Dăncilă (PSD) - 26,79%, urmată de Dan Barna (USR PLUS) - 9,69%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.