Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vrea o reconfigurare a site-ului ANAF pentru ca românii din diapora să se poată informa

antena3.ro
anaf

Necesitatea simplificării regulilor fiscale pentru românii care lucrează în străinătate şi comunicarea acestora într-o manieră profesionistă, care presupune şi reconfigurarea site-ului ANAF, a constituit concluzia dezbaterii "Problemele de fiscalitate ale diasporei române" organizată joi de USR la Parlament. "Mesajul românilor din diaspora legat de problemele fiscalităţii este lipsă cronică de informaţie. Oamenii nu ştiu exact ceea ce au de făcut şi se lasă pradă unor zvonuri alarmiste privind obligaţiile pe care le au faţă de statul român. Se creează o situaţie de disconfort între concetăţeni şi chiar panică. (...) În momentul în care vom ajunge să avem claritate asupra a ce au de făcut atât contribuabilul dar şi administraţia atunci când cineva pleacă să câştige bani în străinătate vom putea să facem un pas mare înainte", a spus senatorul Radu Mihail, amfitrionul dezbaterii, conform Agerpres.

El susţine că diferitele ministere care se ocupă de românii de pretutindeni trebuie să aibă planuri de comunicare coerente şi sincronizate. "Reconfigurarea este o faţetă. Noi vrem să stimulăm simplificarea regulilor care va duce la simplificarea informaţiilor care trebuie comunicate într-o manieră profesionistă. (...) Experienţa mea cu site-ul ANAF sau al Ministerului Finanţelor e acceaşi. Am petrecut cinci minute să găsesc un dosar de informare privind fiscalitatea şi când l-am găsit nu avea toate informaţiile de care aveam nevoie. Cred că funcţionarii au pus informaţie pertinentă pe site, dar ai nevoie de comunicare profesionistă şi de o corelare între activitatea de comunicare a diverselor ministere care se ocupă într-un fel sau altul de diaspora. Fie că e vorba de Ministerul Finanţelor, Ministerul românilor de pretutindeni, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne, toate aceste organisme guvernamentale trebuie să se sincronizeze şi să aibă planuri de comunicare coerente", a spus Radu Mihail.

Deputatul USR Nicolae Daniel Popescu, rezident fiscal în Marea Britanie şi în România, aşteaptă din partea autorităţilor române să îmbunătăţească calitatea informaţiilor pe care le oferă contribuabililor. "Aşteptările mele sunt să se ia o decizie de îmbunătăţire a calităţii informaţiilor, de reconfigurare, astfel încât să fie mai uşor de accesat, un site interactiv, mai prietenos care să ajute cetăţenii români din diaspora pentru ca aceştia să ştie ce au de făcut şi ce nu trebuie să facă", a spus Popescu.

El propune ca pe site-urile instituţiilor şi ale asociaţiilor românilor din străinătate să existe o redirecţionare către site-ul ANAF. "Sunt dispus să ofer ajutor şi asistenţă pe partea de informare. (...) Trebuie să punem mai mult accent pe partea de informare şi de comunicare pentru că informaţiile sunt acolo", a spus Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.