Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vrea să treacă la următorul nivel

www.newyork.com

După ce a reușit să performeze în alegerile locale din 5 iunie, Nicușor Dan a anunțat că Uniunea Salvați Bucureștiul va începe să joace la nivel național.

Pentru a performa la nivelul întregii Românii, USR va trebui să își diversifice oferta politică, să înceapă să vorbească și pentru cei care nu merg pe bicicletă, pentru cei care nu frecventează grădina Eden sau pentru cei care nu au bifat în lista de interese conservarea clădirilor istorice.

Nu mai e mult până la alegerile parlamentare, iar principalul pericol pentru USR este să rămână captiv al propriului electorat. Aici trebuie amintit faptul că nici pe scena politică, Nicușor Dan nu are prea multe posibilități de a muta. Eșecul de până acum de a ajunge la un numitor comun cu Dan Mașca și cu Andrei Postolache, în perspectiva parlamentarelor, face ca extinderea USR să fie și mai necesară.

Și atunci, cum faci să te extinzi, fără să pierzi din calitate? O posibilă soluție ar fi crearea de nuclee puternice în zone diferite, iar extinderea națională să se facă prin aceste „centre regionale de putere” și nu din punctul t zero.

Sigur că, o dezvoltare unitară este adesea preferată, dar un partid mic, cu resurse limitate, riscă să se sufoce, de exemplu prin crearea de sedii în fiecare oraș și comună. Dacă peste această posibilitate mai adăugăm și faptul că se riscă diluarea mesajelor din motive diverse precum lipsa de resurse umane sau o infrastructură de comunicare internă care nu a avut timp să se optimizeze, crearea de centre regionale de putere pare soluția optimă.

Un indiciu important în acest sens este evenimentul creat de Clotilde Armand pe Facebook. Aceasta a programat astăzi o întâlnire cu românii din Barcelona, pe „ordinea de zi” fiind două subiecte:  problemele românilor din Spania și Uniunea Salvați România.

Vorbeam mai devreme despre lipsa resurselor umane și despre o infrastructură de comunicare a USR care are destul loc de îmbunătățire. Aceste lucruri se pot observa și din evenimentul creat de Clotilde Armand.

Cu  183 de invitații trimise, doar 7 persoane au declarat că vor participa la întâlnire și alți 60 sunt interesați, ceea ce mă face să susțin că există suficient loc de mai bine. Dar în acest moment, ideea contează. Această acțiune ne ajută să ne dăm seama că și liderii USB au conștientizat pericolul de a rămâne captivi ai propriului electoral, insuficient pentru o construcție națională. Dacă eforturile acestora vor da roade, rămâne să vedem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.