Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Utilizarea antibioticelor se află la un nivel mai redus la animalele crescute pentru producţia de alimente decât la oameni

MedicHub
Antibiotice

Companiile folosesc mai puţine antibiotice destinate animalelor de fermă utilizate pentru producţia de alimente, conform unui raport emis de mai multe autorităţi europene din domeniile sanitar şi alimentar, relatează DPA miercuri.

"Utilizarea antibioticelor a scăzut şi se află în prezent la un nivel mai redus la animalele crescute pentru producţia de alimente decât la oameni", se arată într-un comunicat al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) emis miercuri, informează Agerpres.ro.

Alături de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), EFSA a analizat date asupra consumului de antibiotice din perioada 2016 şi 2018.

Conform raportului publicat în comun de aceste agenţii, utilizarea anumitor clase de antibiotice s-a înjumătăţit.

"Acesta este un semnal pozitiv deoarece demonstrează că măsurile sunt eficiente şi ne aflăm pe drumul cel bun", a declarat directorul executiv al EFSA, Bernhard Url.

Potrivit raportului, s-a constatat că utilizarea anumitor antibiotice la oameni şi animale a fost asociată cu rezistenţa bacteriilor la aceste substanţe.

Acest tip de rezistenţă poate constitui o "problema semnificativă de sănătate publică la nivel mondial" şi poate afecta economia, potrivit agenţiilor.

Spre exemplu, a fost consemnată o asociere între rezistenţa la antibiotice a bacteriei Campylobacter în cazul animalelor şi rezistenţa aceleiaşi bacterii în cazul oamenilor.

Agenţiile UE au menţionat că este necesară sporirea eforturilor pentru combaterea rezistenţei la antibiotice în Europa şi în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.