Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzbekistanul îşi amână programul de liberalizare a vizelor

Uzbekistanul a anunţat luni că îşi amână cu patru ani planul de a permite intrarea fără vize pe teritoriul său a turiştilor din 15 ţări, invocând între altele raţiuni de securitate, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Diplomat american, ÎMPUŞCAT în piept - VIDEO

Decretul prezidenţial privind relaxarea regimului de vize semnat la 2 decembrie anul trecut a fost salutat atât în exterior, cât şi în interiorul ţării ca un semn de deschidere din partea noului şef al statului, Şavkat Mirzioiev. Situaţia s-a schimbat însă luni când a fost emis un nou decret prezidenţial în sensul că schimbările prevăzute vor fi aplicate din 2021 şi nu din aprilie a.c. cum se anunţase iniţial.

Decizia în acest sens a fost luată având în vederea necesitatea de a dezvolta infrastructura turistică a ţării, precum şi de a "asigura siguranţa vieţii şi sănătatea turiştilor străini şi a cetăţenilor republicii", se explică în document.

Schimbările planificate îi vizau pe cetăţenii din 15 ţări care nu ar mai fi avut nevoie de vize pentru a intra şi pentru şederi de până la 30 de zile pe teritoriul fostei republici sovietice din Asia centrală. Este vorba de Australia, Austria, Canada, Coreea de Sud, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Italia, Germania, Japonia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Singapore şi Spania. De asemenea, cetăţenii din alte 12 ţări ar fi urmat să beneficieze de o relaxare a regimului de vize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.