Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzinele Liberty Steel, deținute de miliardarul indian Sanjeev Gupta, vor fuziona într-un grup global cu vânzări de 15 miliarde de dolari

Sanjeev Gupta

Uzinele Liberty Steel, deținute de miliardarul indian Sanjeev Gupta, vor fuziona până la finalul acestui an într-un grup global ce produce 18 mlioane de tone de produse laminate din oțel pe an, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Compania rezultantă din consolidarea întreprinderilor siderurgice ale GFC Alliance, “alianță” condussă de Gupta, are ambiția de a avea operațiuni neutre din punctul de vedere al poluării până în 2030, mai arată compania. Operațiunea va include întreprinderile din zone primare și finisoare de producție, minerit și distribuție a oțelului GFG din toată lumea.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

Practic, Liberty Steel Group va deveni al optulea producător de oțel ca dimensiune, exceptând China, cu operațiuni care cuprind Australia, Europa continentală, Regatul Unit și Statele Unite și care va avea vânzări anuale de aproximativ 15 miliarde de dolari.

“Deși întreprinderile individuale își vor păstra un grad ridicat de autonomie, se vor prezenta conturi consolidate și se va elabora o strategie unitară”, arată compania.

Liberty Steel a anunțat deja un plan de investiţii de 200 milioane euro la combinatul siderurgic de la Galaţi în următorii cinci ani, în condiţiile în care volumul de producţie a crescut la peste 2,1 milioane de tone în acest an, de la 1,7 milioane de tone în 2018.

Liberty Galaţi a fost cumpărată la începutul lunii iulie, împreună cu alte şase unităţi de producţie siderurgică şi cinci centre de servicii din şapte ţări europene. Achiziţia în valoare de 740 de milioane de euro a făcut din Liberty Steel unul dintre primii zece producători de oţel la nivel mondial, cu o capacitate totală de laminare de peste 18 milioane de tone.

Citește și: Oreste și Oana Stănciulescu ies la rampă! Reacții cu privire la înscrierea în PSD a lui Cozmin Gușă

Liberty Galaţi are 7.500 de angajaţi şi o capacitate de producţie de aproximativ 3 milioane de tone de oţel anual pentru clienţii din domeniul construcţiilor, naval, petrol, gaze şi energie eoliană.

Prima investiţie derulată de Liberty Steel la Galaţi a vizat o linie de tăiere, inaugurată joi, 19 septembrie, care permite lansarea unei noi game complet de produse şi atragerea de noi clienţi pentru combinat.

Potrivit declaraţiilor oficialilor Liberty, compania vrea să crească nivelul de producţie la peste 3 milioane de tone de oţel în următorii câţiva ani.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

Vorbind marți la Conferința Europeană World Steel Dynamics din Milano, Italia, Sanjeev Gupta a spus: “Creăm o nouă forță în siderurgie cu dimensiunea, scara și agilitatea de a constitui o cale spre un viitor sustenabil pentru activitatea noastră siderurgică și pentru comunitățile în care ne desfășurăm operațiunile. Grupul nostru integrat se va întinde în întreaga lume, cu o structură financiară și de guvernare adecvată unei afaceri intercontinentale de dimensiunile noastre”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.