Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Va avea loc o anchetă aprofundată pentru a se afla adevărul', declară preşedintele mexican, cu privire la accidentul de metrou

news.ro
Andres Manuel Lopez Obrador, președinte Mexic

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a promis marţi o ”anchetă aprofundată”, cu ajutorul unor experţi internaţionali independenţi, cu privire la accidentul de metrou de la Ciudad de Mexico, soldat cu cel puţin 23 de morţi, în urma surpării unui pod, relatează AFP.

”Va avea loc o anchetă aprofundată, fără vreo părtinire de vreun fel, pentru a se afla adevărul (...), pe baza căreia se va stabili responsabilitatea”, a anunţat în conferinţa sa de presă zilnică Andres Lopez Obrador.

Ancheta a fost încredinţată parchetelor federal şi al capitalei şi urmează să fie susţinută de către experţi internaţionali independenţi, a precizat şeful statului mexican.

Linia 12 a metroului din Ciudad de Mexico, pe care a avut loc accidentul, a fost construită în mandatul primarului Marcelo Ebrard (2006-2012), în prezent ministru de Externe şi un colaborator apropiat al lui Andres Manuel Lopez Obrador, scrie News.ro.

În urma accidentului, presa locală a evocat polemici care au izbucnit la momentul construirii acestei linii, care traversează sudul capitalei, şi probleme recurente în funcţionarea acesteia.

”Nu putem intra pe terenul speculaţiei şi cu atât mai puţin să punem în discuţie posibile responsabilităţi, fără să avem probe. Vom face în aşa fel încât ancheta să aibă loc rapid”, a anunţat preşedintele mexican.

Marcelo Ebrard, care a fost prezent la conferinţa de presă, a evocat ”o zi tristă pentru toţi” şi a declarat că împărtăşeşte indignarea şi durerea cauzate de tragedie.

”În ceea ce mă priveşte, mă pun în întregime la dispoziţia autorităţilor”, a anunţat ministrul de Externe, considerat un potenţial candidat al partidului aflat la putere în alegerile prezidenţiale din 2024.

Cel puţin 23 de persoane au murit în noaptea de luni spre marţi, iar alte zeci de persoane au fost rănite la Ciudad de Mexico, în urma prăbuşirii unui pod de metrou şi căderii unei rame în gol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.