Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va face la fel Patriarhul Daniel? Arhiepiscopul Mitropolit Romano-Catolic Aurel Percă anunță că se va vaccina: 'Reprezintă un gest etic important'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam arhiepiscop Aurel Perca

Arhiepiscopul Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, Aurel Percă, anunţă că se va vaccina anti-COVID şi spune că a acest act reprezintă un gest etic important, informează Agerpres. Pe de altă parte, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel, a susținut prin vocea purtătorului de cuvânt al BOR că urmează să discute cu medicul său; evenimentul nu va fi însă filmat.

"Consider, ca şi Sfântul Părinte Papa Francisc, că a ne vaccina reprezintă un gest etic important, întrucât ne ferim atât pe noi, cât şi pe cei cu care intrăm în contact de infectarea cu COVID-19. În plus, vaccinându-ne, contribuim la stingerea pandemiei, la reluarea activităţii profesionale şi, implicit, la revenirea la o viaţă normală. De aceea, eu m-am înscris pe lista persoanelor care doresc să se vaccineze", a declarat arhiepiscopul Aurel Percă, potrivit unui comunicat postat, joi, pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Citește și: VIDEO - Moment CRUCIAL înainte de începerea școlilor - ziua în care se ia decizia finală! Klaus Iohannis: 'Vom face o reevaluare'

Conform sursei citate, IPS Aurel Percă îi îndeamnă pe preoţi să pună la dispoziţia enoriaşilor lor broşura elaborată de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 în România, împreună cu Nota cu privire la moralitatea folosirii unor vaccinuri anti-COVID-19 elaborată de Congregaţia pentru Doctrina Credinţei a Vaticanului şi să ofere acestora informaţiile necesare în acest sens.

Ambele documente pot fi consultate pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

În Nota emisă de Vatican se menţionează că "vaccinarea nu este, prin lege, o obligaţie morală şi că, de aceea, trebuie să fie voluntară".

"În orice caz, din punct de vedere etic, moralitatea vaccinării depinde nu numai de obligaţia protejării propriei sănătăţi, ci şi de aceea a urmăririi binelui comun. Bine care, lipsind alte mijloace pentru a opri sau chiar şi numai pentru a preveni epidemia, poate recomanda vaccinarea, în special pentru protejarea celor mai slabi şi expuşi", se precizează în document.

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: 'Am blocat practic jumătate din personal'

În cazul în care se alege refuzarea vaccinării, din motive clinice sau de altă natură, rămâne valabilă obligaţia de a proteja sănătatea proprie şi a celor din jur, mai ales a celor mai vulnerabili, luptând împotriva răspândirii coronavirusului prin respectarea normelor sanitare în vigoare, se mai arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, pr. Tarciziu Şerban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.