Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va fi adoptat Codul Fiscal în varianta Ponta?

Decizia le aparține lui Dragnea și Oprea. Este Gabriel Oprea dispus să-și strice relația cu Klaus Iohannis? Este Liviu Dragnea dispus să-i dea lui Ponta satisfacție și posteritate politică?

Să presupunem că Liviu Dragnea susține Codul Fiscal în varianta Ponta. Avem două scenarii:

  1. Codul Fiscal are efecte pozitive și creează succes economic fără să arunce în aer deficitul. Ponta devine erou național și numele lui e pe buzele tuturor pesediștilor și chiar al contribuabililor. Și în context pozitiv, nu ca pînă acum. Vrea Dragnea să facă din Ponta un erou și din Codul Ponta vedeta politică a anului? Vrea Dragnea să se considere că fiecare vot pe care îl ia PSD-ul se datorează Codului Ponta, cel care a avut atîta succes? Vrea Dragnea ca Ponta să cîștige pariul fiscal și să iasă învingător pe termen lung? Nu cred.
  2. Codul fiscal are efecte negative, deficitul sare în aer, cresc alte taxe, se reduc salariile șamd. Cine e vinovat? Puterea, evident. Cei ce au susținut Codul Fiscal. Cei ce i s-au opus lui Iohannis. Și Ponta va fi considerat vinovat dar el e deja pe bară, nu va mai conta prea mult pentru el. Principalul perdant va fi Dragnea. Cel care a promis că va discuta dar a ținut-o langa și a mers înainte cu Codul. Este Dragnea dispus să răspundă pentru o boacănă a lui Ponta? Nu cred.

Dragnea e un lider prudent și pragmatic. Nu va risca pentru mizele altora. Nu va lupta pentru copiii politici ai lui Ponta. Iar Codul Fiscal e copilul politic al lui Ponta, conceput în trei, cu Vîlcov și Orlando.

Dragnea nu va susține Codul Fiscal în varianta Ponta. Nici Oprea nu-l va susține. Se va negocia și va trece într-o variantă soft, agreată de chinta Iohannis-Isărescu-Dragnea-PNL-Oprea. Politic, Dragnea și Oprea nu au de cîștigat din promovarea Codului în varianta Ponta. Au numai de pierdut.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.