Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va fi audiat Klaus Iohannis la DNA în dosarul vaccinurilor? Avocat: 'Este o chestiune istorică ce trăim acum'

Administraţia Prezidenţială
iohannis vaccinare

Avocatul Adrian Cuculis a comentat la Antena 3 CNN evoluția anchetei DNA cu privire la achiziția vaccinurilor în care sunt vizaţi fostul premier Florin Cîţu şi foștii miniștri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Mai mult, el a explicat şi cum poate fi vizat şi preşedintele Klaus Iohannis în acest scandal.

Întrebat dacă există șanse să ajungă în fața procurorilor DNA şi președintele Klaus Iohannis, mai ales că la audieri fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a susţinut că Florin Cîțu, alături de preşedintele României şi Valeriu Gheorghiță, cel care conducea această campanie de vaccinare, au decis achiziția de vaccinuri, avocatul Adrian Cuculis a spus:

"Foarte interesantă mișcarea asta pe care o face Vlad Voiculescu, deși penibilă, dați-mi voie să vă spun, ca dintr-o dată să te apuci și să arunci stânga și în dreapta cu tot felul de acuzații. A pus pe mai mulți în această oală a acuzațiilor, dar cu trimitere directă și fără discuție către președintele României. Este o chestiune istorică, dacă vreți, cea pe care o trăim zilele acestea și mai ales declarația pe care a făcut-o Vlad Voiculescu.

Dar pe partea cealaltă, noi știm foarte bine că anumite persoane în statul român sunt protejate, cel puțin pe perioada mandatelor, de orice fel de urmărire penală. Sigur că ne închipuim că el ar putea să fie chemat în  funcția de președinte al statului român, în calitate de martor, dar bineînțeles că nu are în momentul de față cum să fie anchetat în vreun fel, indiferent ce s-ar identifica în acel dosar, cel mai sigur n-o să îl vedem pe președintele Iohannis să participe la vreo audiere sau să fie făcută vreo cerere îndrăzneață pe mai departe, pentru că sunt câteva, într-adevăr, infracțiuni în codul penal care sunt denumite generic înaltă trădare, trădare, subminarea economiei naționale, dacă cumva ai făcut un fel de parteneriat cu o putere străină.

Av. Adrian Cuculis:"Vorbim de un scandal de două miliarde de euro"

Dacă e să mă duc mai departe cu raționamentul că filiera aceasta sau până la urmă, comanda pentru a primi vaccinurile respective în România nu a venit de aici din interior, a plecat din afară, cumva coordonată, pe filiera primului-ministru.

Ulterior, ministrul Sănătății din România, că cu toții cumva au pus umăr la umăr să aducem 100 de milioane de doze în România și să aruncăm o bună parte dintre ele.

Deci, din punctul meu de vedere, dacă mă întrebați, nu cred că o să-l vedem pe președintele Iohannis la vreo audiere, dar există o suspiciune extrem de puternică, că în perioada următoare vor fi făcute cercetări vizavi de anumite persoane care posibil să fi fost implicate în acest mega scandal în care vorbim de cel puțin două miliarde de euro în zilele acestea.

La nivel de câteva spitale importante, s-au făcut achiziții de mult mai multe miliarde deci, dați-vă seama ce tunuri  au fost date în România.

Av. Adrian Cuculis: "Evoluția anchetei depinde de declarațiile lui Vlad Voiculescu"

Deci, președintele Klaus Iohannis bineînțeles că poate să fie chemat și întrebat orice, atâta vreme cât nu dorește să meargă nu i se poate atrage niciun fel de răspundere de nicio parte.

Pe mai, pe mai departe, în funcție de declarațiile pe care le va face Vlad Voiculescu în fața procurorilor, atunci bineînțeles că se poate deschide un dosar penal, indiferent despre ce persoană discutăm, că este președintele României, că este orice altă persoană. Doar că aici ține foarte mult vorba despre momentul la care bineînțeles că va fi atrasă răspunderea penală sau nu.

V-aș da exemplu lui Traian Băsescu din urmă cu ani de zile, când era președinte, se deschiseseră dosare de urmărire penală, doar că știm foarte bine că el a intrat în funcția aceasta de înaltă demnitate și atunci nu au mai putut să fie anchetate dosarele respective.

Deci, bineînțeles că putem să vedem un nou scenariu și aici, dar ține foarte mult de cât de multe lucruri va declara Vlad Voiculescu acolo, în fața procurorilor", a spus avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3 CNN.

Reamintim că Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și pentru complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave. De asemenea, Ioana Mihăilă, fost ministrul al Sănătăţii, a fost pusă sub urmărire de procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.