Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va fi NEBUNIE: Orban a dat cu TIFLA pretențiilor USR și ALDE legate de deficitul bugetar

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Guvernul a respins în şedinţa de joi amendamentele care vizau modificarea ţintei de deficit bugetar, dar a admis creşterea plafonului pentru bugetul alocat unităţilor administrativ teritoriale de la 78,33 miliarde lei la 78,79 miliarde lei, a anunţat, joi, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, conform Agerpres.

Citește și: BREAKING: CSM a SUSPENDAT judecata acțiunii disciplinare a procurorului din cazul Caracal, Ovidiu Popescu

El a menţionat că pentru proiectul de lege privind plafoanele bugetare au fost depuse amendamente din partea grupurilor parlamentare USR, ALDE şi PNL. Amendamentul care viza stabilirea ţintei de deficit bugetar la 3% pentru anul 2020 a fost respins.

"Nu a fost fundamentat şi s-a propus respingerea acestui amendament", a explicat Dancă, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

De asemenea, a fost respinsă propunerea de creştere a deficitului bugetar la 3,95%. Reprezentantul Guvernului a arătat că un astfel de amendament "nu corespunde cu viziunea actualului Guvern, care intenţionează să ia măsuri pentru consolidarea şi fiscală şi bugetară în anul 2020", în sensul ajustării deficitului bugetar de la 4,4%, estimat pentru finalul acestui an, la 3,6%.

Pe de altă parte, au fost adoptate două a amendamente din partea grupului parlamentar PNL. Unul dintre acestea viza corectarea unei erori materiale, iar celălalt modificarea bugetului alocat unităţilor administrativ teritoriale, în sensul creşterii plafonului de la 78,33 miliarde lei la 78,79 miliarde lei.

"Este o corelare, de fapt, între limitele de cheltuieli bugetare prevăzute pentru diverşi ordonatori de credite, care să corespundă noii formule de calcul prin care autorităţile locale, aşa cum Guvernul s-a angajat, vor beneficia de o creştere a alocării din impozitul pe venit până la 63% pentru anul următor. Sunt discuţii care au avut loc între Guvern şi reprezentanţii autorităţilor locale şi se face, practic, o corecţie în acest sens", a spus Dancă.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, joi, în şedinţe comune succesive pentru angajarea răspunderii Guvernului pe fiecare din cele trei proiecte adoptate de Cabinetul Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.