Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va fi scandal! Naționaliștii cer în Parlament abrogarea legii 'antilegionare'

F. P.
parlament

O propunere bombă a fost lansată astăzi de liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, pe pagina sa de socializare.

"Lansez în dezbatere publică proiectul de lege de abrogare a legii prin care ne sunt interzise valorile românești", spune liderul naționalist. El își întreabă cititorii dacă sunt de acord "să abrogăm prin lege, în Parlament, legea care ne interzice să vorbim despre Petre Țuțea, Mircea Vulcănescu, Nichifor Crainic, Emil Cioran, Mircea Eliade și despre alte valori ale neamului românesc". Răspunsurile de susținere nu au întârziat să apară pe pagina de facebook a liderului naționalist, fiind unanimitate în privința necesității abrogării legii respective.

Este vorba de OUG 31/2002, modificată recent prin Legea 217, în urma căreia personalități marcante ale culturii române vor putea fi interzise. Legea 217, care înăsprește prevederile inițiale ale OUG și care a fost promulgată recent de președintele Iohannis, a născut deja controverse puternice în spațiul public românesc, mai mulți intelectuali și lideri de opinie, precum Lucia Hossu Longin, arătând că dă naștere la abuzuri și la îngroparea culturii române.

Președintele PRU Bogdan Diaconu va transforma în curând această dezbatere publică într-un proiect de lege pe care îl va depune la Parlament și care va stârni, cu siguranță, un scandal monstru din partea susținătorilor legii de interzicere a unor autori români, printre care și oficialii de la Institutul Național pentru studierea Holocaustului "Elie Wiesel" care l-au declarat recent pe Petre Țuțea ca fiind legionar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.