Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Va fi un meci bărbătesc. Jucătorii sunt motivați peste 100%' - Poate echipa lui Dinamo, formată în 24 de zile, să învingă FCSB?

FCSB dinamo

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Flavius Stoican, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că are încredere că echipa sa, formată în urmă cu doar 24 de zile, o poate învinge pe FCSB în derby-ul de duminică seara.

"Ne aşteaptă un meci interesant, un meci aşteptat de foarte mulţi oameni de fotbal. Sper să facem într-adevăr un joc bun, să ne ridicăm la nivelul jocului aşteptat de toţi suporterii. Nu ne va fi uşor, dar poate mai mare va fi bucuria dacă vom reuşi. Nu vreau să căutăm scuze, că suntem o echipă formată pe data de 5 ianuarie când ne-am întâlnit. Sunt 24 de zile şi preocuparea mea este ca în aceste 24 de zile să încercăm să ne ridicăm la nivelul celor de la FCSB, o echipă cu jucătorul foarte talentaţi, cotaţi la sume foarte mari, cu jucători tehnici, cu jucători buni. Vom vedea mâine dacă o echipă formată în 24 de zile, cu unii care au venit acum două zile sau cinci zile, se poate ridica la nivelul celor de la FCSB. Eu cred că da. Dar rămâne de văzut, să nu fie doar vorbe. Deci asta vreau să văd, dacă o echipă formată în 24 de zile poate să învingă FCSB, o echipă cu jucători foarte talentaţi", a declarat Stoican.

Tehnicianul afirmă că jucătorii săi sunt motivaţi 100% pentru a învinge rivala FCSB, care ar trebui să nu ţină cont de rezultatul din tur, când a câştigat cu 6-0.

"Jucătorii vor fi destul de motivaţi, poate peste sută la sută. Rămâne doar ca ei, prin calităţile pe care le au, să arate şi pe teren. Pentru că motivaţie există, există chiar supra-motivaţie, şi să fiţi convinşi că FCSB-ului nu îi va fi uşor mâine aici, chiar dacă toată lumea îi dă favoriţi pe cei de la FCSB. Faţă de meciul tur mai sunt doar doi jucători, Torje şi Răuţă. Trebuie ţinut cont însă şi de faptul că meciul acela a fost pierdut cu un jucător mai puţin. Dar e adevărat, rămâne rezultatul. Mâine va fi însă un alt meci. Să nu vină cumva să creadă că vin în gleznuţe, nu, mâine va fi un meci bărbătesc. Echipa este pregătită din punct de vedere mental şi fizic", a completat Stoican.

El a precizat că are nevoie de timp pentru a descoperi o identitate de joc a echipei sale, care nu a fost conturată încă din cauza schimbărilor din lot: "Preocuparea mea este să ne găsim identitatea de joc, pentru că suntem o echipă care încă o caută şi campionatul este în plină desfăşurare. Noi trebuie să ştim exact cum stăm, suntem o echipă care face pressing, suntem o echipă reactivă, cu posesie prelungită, care jucăm direct pe poartă? De aceea avem nevoie de timp pe care noi nu îl avem. Dar nu mai vreau să mă gândesc la lucruri pe care nu le am, mă gândesc la faptul că mâine putem învinge FCSB chiar dacă ei pleacă favoriţi".

Flavius Stoican a explicat motivul pentru care a ales ca amicalul cu Popeşti-Leordeni, scor 1-2, să se dispute pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, precizând că gazonul se va prezenta în condiţii bune pentru meciul cu FCSB.

"Scopul amicalului cu Popeşti-Leordeni a fost acela de a verifica jucătorii de la academie şi jucătorii mai tineri şi aşa vom face de acum încolo, în fiecare săptămână. Deci aşa a fost învinsă Dinamo Bucureşti de Popeşti-Leordeni, dar Dinamo Bucureşti va juca mâine cu FCSB. Iar gazonul mâine se va prezenta în condiţii bune, nu putem spune că este praf. Am jucat fotbal şi pe gazoane mult mai rele. Pe noi mâine dacă o echipă organizatoare ne va pune să jucăm în lift, noi vom juca în lift", a mai spus Flavius Stoican.

Team managerul Florin Răducioiu a declarat că Dinamo - FCSB este în continuare un derby al României, chiar dacă echipa sa ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii I.

"Este un meci pe care îl consider în continuare un derby al României, în ciuda faptului că poziţia noastră în clasament este cea pe care o ştie toată lumea. Rămâne totuşi un meci în care, mai ales după cel din tur, băieţii noştri sunt convins că vor să îşi ia o revanşă. Ne dorim să câştigăm acest meci, ne dorim să fim foarte agresivi. Este un meci însă ca toate celelalte, pentru că sunt trei puncte puse în joc. Noi avem nevoie de puncte, ne aşteptăm la un meci frumos pe care evident ne dorim să îl câştigăm. Cred că avem nevoie şi de o doză de noroc aici", a declarat Răducioiu.

Partida Dinamo - FCSB, din cadrul etapei a 23-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 20:00 pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.