Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vă mai aduceți aminte de Radu Berceanu? Acum se 'luptă' cu Iranul sau Turcia

Radu Berceanu

Vă mai aduceți aminte de Radu Berceanu? A intrat în industria aviatică și se luptă cu Iranul sau Turcia

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu (70 de ani) pregăteşte construirea unei noi fabrici de avioane de mici dimensiuni, în satul Tâncăbeşti, din nordul Bucureştiului, unde va avea capacitatea să tripleze producţia actuală şi să asambleze şi drone cu aripă fixă, potrivit informaţiilor obţinute de Profit.ro, relatează News.ro.

A intrat in industria aviatică

Radu Berceanu deţine în Tâncăbeşti, de mai mulţi ani, un teren de circa 10.000 de metri pătraţi, evaluat recent la aproape un milion de lei, pe care funcţionează fostele hale de producţie ale firmei sale Pietra, specializată pe realizarea de dale şi pavaje din piatră naturală reconstruită. După închiderea afacerii cu dale, el a început să ansambleze aici avioanele diviziei sale AVI Aircraft. Fostul ministru pregăteşte acum construirea, pe acelaşi teren, a unei noi hale de producţie de avioane, în suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi.

Avioanele produse aici sunt de mici dimensiuni, cu un singur loc, cântăresc între 120 şi 130 kilograme, sunt demontabile, cu un timp de demontare de circa 5 minute. La finalul procesului de producţie, ele se introduc, în forma lor demontabilă, într-o remorcă carosată de dimensiuni reduse (3,5x2x3m), staţionată în parcare, de unde vor fi transportate către client, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

„Avem deja comenzi cu avansuri încasate”

”Dacă îmi cere cineva acum un avion, pot să îl livrez abia în martie 2024, pentru că avem deja comenzi cu avansuri încasate. În hala nouă vrem să facem o producţie mai de serie, cam 30 de avioane pe an, şi vom avea nevoie de circa 35 de angajaţi. Investiţia în hală este de câteva sute de mii de euro şi sperăm să începem să lucrăm de la începutul anului viitor. Cumpărăm doar motorul, roţile, şuruburile, rulmenţii, paraşuta şi câteva elemente din aparatura de bord, iar restul producem noi“, a declarat, pentru Profit.ro, Radu Berceanu, proprietarul AVI Aircraft.

El a anunţat că are şi discuţii, unele foarte avansate, pentru realizarea unor drone cu aripă fixă, mai mari, ”unele mai în direcţia militară, dar cu scopuri civile, de observaţie”.

Dronele sunt extrem de căutate în ultimul timp, cei mai importanți jucători de pe piață fiind Iranul sau Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.