Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vacanţele în destinaţiile foarte populare şi în perioade de vârf de sezon vor fi mai scumpe cu peste 30%

incredibilia.ro
portofel bani

Vacanţele sunt mai scumpe cu 10-20% faţă de 2019, iar acest trend se va păstra până la finalul anului, cu creşteri de peste 30% pentru cele mai căutate destinaţii, potrivit unui comunicat al tur-operatorului Eturia, remis, marţi, AGERPRES.

"Preţurile sunt în creştere cu 10-20% faţă de anul 2019 şi estimez că acest trend se va păstra până la sfârşitul anului cu mai mult de 30% pe destinaţiile foarte populare şi în perioade de vârf de sezon. Aceste modificări de preţuri se datorează creşterilor la petrol şi energie, întărirea dolarului faţă de euro cu circa 20%, dar şi a cererii de vacanţe care este în acest moment mai mare pe majoritatea destinaţiilor decât oferta. Acest lucru se întâmplă deoarece nici companiile aeriene, nici hotelurile nu şi-au refăcut capacitatea de transport, respectiv cazare, la nivelurile prepandemice. Pentru cei care vor să economisească, soluţia rămâne early booking-ul, dar şi evitarea perioadelor de vârf de sezon (august, decembrie, ianuarie, aprile)", a arătat Sorin Soica, CEO al Eturia.

Din perspectiva financiară, obiectivul companiei este să urce cu peste 50% faţă de anul 2019, iar trendul este deocamdată bun pentru atingerea acestui obiectiv, potrivit Agerpres.ro.

În cei 15 ani de activitate, Eturia are peste 300 de parteneri locali în întreaga lume, a vândut vacanţe în 155 de ţări şi a avut până în prezent peste 80.000 de clienţi.

Compania a avut vânzări de 100 de milioane de euro în 15 ani. Cea mai vândută destinaţie a fost Maldive, cu peste 10 milioane de euro, iar cea mai scumpă vacanţă a costat 125.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.