Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea la Iași pentru cetățenii moldoveni se anulează? Precizările MAEIE

Operation World
Moldova

După ce Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a anunțat maraton de vaccinare anti-COVID la Iași, cu acces pentru toți moldovenii, inclusiv cei care nu dețin dublă cetățenie, Agora a primit mai multe sesizări de la cititori care constată imposibilitatea traversării hotarului pe sensul de intrare în România.

Contactați de Agora, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au confirmat informația, transmite Știri.md.

„Având în vedere că s-a prelungit starea de urgență în sănătate publică în România, fapt publicat la 12 mai în Monitorul Oficial, intrarea în România a cetățenilor străini este restricționată.

Dacă vorbim strict de cetățenii moldoveni, fără dublă cetățenie, intrarea în România în baza pașaportului biometric nu este posibilă în condițiile actuale”, ne-a comunicat reprezentantul instituției, Daniel Vodă.

MAEIE precizează că există diferență între efectele stării de urgență și lista statelor cu risc epidemiologic sporit.  Astfel, așa cum R. Moldova este exclusă de pe lista României privind zonele roșii, efectele presupun că, cetățenii care sunt exceptați de la interdicția de intrare în România și vin din R. Moldova, nu vor sta în carantină de 14 zile.

Urmează să revenim cu informații despre condițiile în care ar putea să se desfășoare inițiativa anunțată de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.