Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinat, premierul homosexual al Luxemburgului este în stare GRAVĂ: S-a infectat cu SARS-COV-2

NDTV.com
Xavier Bettel

Prim-ministrul homosexual Luxemburgului, Xavier Bettel, va rămâne spitalizat încă "două până la patru zile" din cauza persistenţei simptomelor de coronavirus, au anunţat luni serviciile sale, care vorbesc despre o stare "gravă, dar stabilă", relatează AFP.

Xavier Bettel, în vârstă de 48 de ani, aflat la izolare de pe 27 iunie după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, a fost spitalizat duminică "din precauţie", din cauza unor dificultăţi respiratorii.

El ar fi trebuit iniţial să fie internat pentru 24 de ore, dar spitalizarea a trebuit să fie prelungită luni, potrivit unui comunicat al cabinetului său.

"Starea medicală prezentă a prim-ministrului este considerată gravă, dar stabilă. Astfel, personalul medical a decis că spitalizarea rămâne necesară pentru a putea continua monitorizarea, pentru o perioadă estimată între două şi patru zile", se menţionează în comunicatul citat.

Xavier Bettel "respiră cu dificultate, dar nu este intubat", a declarat pentru AFP unul dintre colaboratorii săi.

Ministrul de finanţe, Pierre Gramegna, a primit o delegare a dreptului de semnătură de la prim-ministru pentru "a garanta pe deplin continuitatea operaţională", mai menţionează comunicatul.

Dar Xavier Bettel "va continua să se ocupe de coordonarea activităţilor guvernamentale şi îşi va exercita atribuţiile de la distanţă", dă asigurări aceeaşi sursă.

Liderul liberal a început pe 27 iunie o perioadă de zece zile de izolare, la mai puţin de 48 de ore după un summit european la Bruxelles unde s-a întâlnit cu ceilalţi lideri din UE. El prezenta atunci simptome uşoare, precum febră şi dureri de cap.

Niciun alt participant nu a fost considerat caz contact, gesturile barieră fiind respectate, au afirmat atunci autorităţile Marelui Ducat.

Xavier Bettel a făcut o primă injecţie cu vaccinul AstraZeneca pe 6 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.