Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul anti-COVID-19 obligatoriu pentru toţi elevii din California

https://www.cnbc.com/
gavin newsom

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat vineri că toţi elevii eligibili pentru vaccinul împotriva COVID-19 vor trebui să se vaccineze pentru a participa fizic la cursuri, indiferent dacă sunt şcolarizaţi în sistemul public sau privat, notează AFP preluat de agerpres.

 


Această decizie este fără precedent în Statele Unite la o asemenea scară şi are în vedere milioane de elevi din California, cel mai populat stat din ţară.

Ea va intra în vigoare abia anul viitor, după ce autorităţile sanitare federale vor valida pe deplin vaccinul. În prezent, este autorizat pentru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani numai în baza unei proceduri de urgenţă legată de pandemie. În schimb, autorizarea este totală pentru persoanele în vârstă de peste 16 ani.

"Vom începe să punem în aplicare această obligaţie pentru semestrul următor, fie la 1 ianuarie, fie la 1 iulie", a precizat guvernatorul Gavin Newsom în cursul acestui anunţ făcut de la o şcoală din San Francisco.

"Şcolile noastre cer deja vaccinuri împotriva rujeolei, oreionului şi altele. De ce? Pentru că vaccinurile funcţionează", a scris guvernatorul Gavin Newsom pe Twitter, adăugând că "vaccinul împotriva COVID-19 va fi adăugat pe listă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.